ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Α.Χαρίτσης για διυπουργικό νομοσχέδιο: «Η κυβέρνηση ακυρώνει τον ρόλο των δημοτικών συμβουλίων»

Α.Χαρίτσης για διυπουργικό νομοσχέδιο: «Η κυβέρνηση ακυρώνει τον ρόλο των δημοτικών συμβουλίων»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, κάνει λόγο για νομοσχέδιο που συμπυκνώνει την κοινωνικά συντηρητική και οικονομικά νεοφιλελεύθερη αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς το «αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, στόχος της κυβέρνησης είναι να ακυρώσει -μέσω της ανατροπής του «Κλεισθένη»- τη δυνατότητα διαμόρφωσης συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο και η επιστροφή στο μοντέλο του δημάρχου-ηγεμόνα, που -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- τροφοδοτεί τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις.

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ακυρώνει τον ρόλο των δημοτικών συμβουλίων

«Το γεγονός ότι η ΝΔ δεν περίμενε καν να δοκιμαστεί στην πράξη ο Κλεισθένης, αποκαλύπτει τη φοβία της για τη δημοκρατική συμμετοχή και την απλή αναλογική», υποστηρίζει ο κ. Χαρίτσης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο. «Το γεγονός ότι ανατρέπει στην πράξη τη λαϊκή βούληση -όπως αυτή εκφράστηκε πριν από 2 μόλις μήνες στις αυτοδιοικητικές εκλογές- φανερώνει κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό: την αντιδημοκρατική αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης, καθώς ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο δημοτικών, περιφερειακών και τοπικών συμβουλίων», σημειώνει ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο «Κλεισθένης» είναι μια μεταρρυθμιστική τομή που καλλιεργεί κουλτούρα συνθέσεων, δίνει φωνή και ρόλο στις τοπικές κοινότητες και προειδοποιεί την κυβέρνηση, προϊδεάζοντας για πολιτικές πρωτοβουλίες εντός κοινοβουλίου αφού όπως δηλώνει ο κ. Χαρίτσης. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε η συναίνεση που αρνείται η κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση να διαμορφωθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να αποτρέψει την εφαρμογή αυτής της παλαιοκομματικής, συντηρητικής αντιμεταρρύθμισης», αναφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.