ΣΥΡΙΖΑ: «Η βιασύνη της ΝΔ να προτείνει νέα μέλη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα»

ΣΥΡΙΖΑ:  «Η βιασύνη της ΝΔ να προτείνει νέα μέλη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα»

Να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση των νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «θεσμικό ατόπημα».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η βιασύνη της ΝΔ να προτείνει νέα μέλη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα. Αφενός η νομολογία, ευρωπαϊκή και εθνική, προβλέπει την ολοκλήρωση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων Αρχών. Αφετέρου η υπόθεση της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και επίκειται η συζήτηση της αίτησης αναστολής στις 30 Αυγούστου.

Ως εκ τούτου είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της επιλογής νέων μελών, η οποία συνιστά ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση σε δικαστικά εκκρεμή υπόθεση. Καλούμε τη ΝΔ να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή.

Την καλούμε να συμμετάσχει στο διάλογο που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εντός των ημερών κατάθεση πρότασης τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής για την ενίσχυση της διαφάνειας στην επιλογή των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σκοπός της πρότασης είναι να εναρμονιστεί ο Κανονισμός της Βουλής με το ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, ώστε να υλοποιηθεί η βούληση του νομοθέτη, η επιλογή των μελών της εν λόγω ανεξάρτητης Αρχής να γίνεται με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπως ισχύει για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Αρχές. Η ΝΔ έχει την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί την πίστη της στην ανεξαρτησία των αρχών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.