ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ. Ραγκούσης: «Ούτε ένας άξιος σε ΝΔ-Ε.Δ.-Σ.Α.; – Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα με την ΕΥΠ»

Γ. Ραγκούσης: «Ούτε ένας άξιος σε ΝΔ-Ε.Δ.-Σ.Α.; – Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα με την ΕΥΠ»

Τα ενοχικά αντανακλαστικά Μητσοτάκη για τον πιθανώς παράνομο διορισμό διοικητή στην ΕΥΠ από το χώρο των security αγνοώντας εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη της ΝΔ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υποδεικνύουν ότι εξαιτίας του υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας, είπε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης “Στο Κόκκινο”.

«Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», είπε ο κ. Ραγκούσης, «κάτι πολύ σοβαρό και αρνητικό συμβαίνει, έχει φανεί από τις πρώτες ημέρες και τα ενοχικά αντανακλαστικά με τα οποία λειτούργησε ο πρωθυπουργός προσωπικά, γιατί αυτός είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ», όπως τόνισε, θυμίζοντας ότι αρχικά «για πολλές ημέρες δεν δινόταν στη δημοσιότητα το βιογραφικό του κ. Κοντολέοντα, ενώ στη συνέχεια όταν υπήρξαν δημοσιεύματα εμείς βγήκαμε και είπαμε ότι υπάρχει θέμα, εάν δεν δοθεί στη δημοσιότητα και το πτυχίο και η αναγνώριση του πτυχίου».

Από διπλή σκοπιά είναι πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα, όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, αφενός επειδή «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΥΠ στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας security που δεν παρέχει κανένα εχέγγυο προστασίας του εθνικού απορρήτου … δημιουργεί πολύ άσχημη εντύπωση, ενώ έχει πλειάδα στελεχών … είναι δυνατόν ολόκληρη ΝΔ, κρατικός μηχανισμός, Πολιτεία και κοινωνία να μην έχει αξιόλογους ανθρώπους με εμπειρία που προέρχονται από το κράτος, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας; Ακόμη και από την κοινωνία, αλλά με σχέση με την λειτουργία και υπηρέτηση των εθνικών υποθέσεων;» αναρωτήθηκε.

«Αντί για κάποιον από αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες που θα μπορούσε να επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης, επιλέγεται κάποιος που δούλευε σε ιδιωτική εταιρεία security και από τα μέχρι τώρα ενοχικά αντανακλαστικά με βάση τα οποία απάντησε -στην πραγματικότητα δεν απάντησε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα- αποδεικνύεται ότι πιθανότατα δεν έχει τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει πραγματοποιηθεί παράνομος διορισμός, που πέραν όλων των άλλων γεννά ζήτημα παράνομης λειτουργίας της ΕΥΠ όλο αυτό το διάστημα. Όταν έχεις διοικητή που βάζει υπογραφές και είναι ενδεχομένως παράνομα διορισμένος, όλη η λειτουργία της ΕΥΠ με ευθύνη Μητσοτάκη θα αποδειχθεί ότι είναι παράνομη, έκθετη στο νόμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες που μπορεί να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα», προειδοποίησε ο κ. Ραγκούσης.

Τόνισε μάλιστα ότι πριν ανακύψει το θέμα, στον ΣΥΡΙΖΑ τον συγκεκριμένο τομέα «δεν είχαμε καμία απολύτως διάθεση, σχέδιο ή απόφαση να τον προσεγγίσουμε με συμβατικά αντιπολιτευτικά χαρακτηριστικά. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά … αυτό που κάνουμε το κάνουμε για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και της ΕΥΠ από τους κινδύνους που διατρέχουν εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη και των επιλογών του».

Ευρύτερα στο πεδίο της ασφάλειας, «αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε με ένα χυδαίο πογκρόμ κομματικών διώξεων άξιων και άριστων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, γυναικών και ανδρών, για να τους αντικαταστήσει με τους κομματικά εκλεκτούς», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, θυμίζοντας ότι «τον παραιτημένο ως έναν από τους υπαίτιους της τραγωδίας στο Μάτι αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ Κ. Τσουβάλα οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης τον επέλεξαν για ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», την ώρα που «υπήρχαν αξιωματικοί των οποίων η φήμη για την επάρκεια, αποτελεσματικότητα και ικανότητά τους είχε κατά πολύ ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, όπως η στρατηγός κ. Τσιριγώτη … που μιλούν για την δουλειά της με τα καλύτερα λόγια όλοι οι διεθνείς φορείς στην ΕΕ και αλλού».

«Όλους αυτούς εν μία νυκτί τους “εκτέλεσαν” … σε όλη την Ελλάδα … έφεραν στρατό κομματικά επιλεγμένων και έφτιαξαν μία πυραμίδα στην ΕΛΑΣ προφανώς για να φέρει σε πέρας ένα συγκεκριμένο σχέδιο», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία ή αποσπασματικά, είναι η μετεκλογική εξέλιξη σε κυβερνητικό επίπεδο ενός κεντρικού σχεδίου της ηγεσίας Μητσοτάκη, όπως είχε και η ηγεσία Σαμαρά … η ατζέντα “νόμος και τάξη”, ακραίας δεξιάς εμπνεύσεως» Χαρακτήρισε «μεγάλο ψέμα» την επικοινωνιακή τακτική περί προβλήματος ασφάλειας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν απέκτησε ξαφνικά προβλήματα ασφάλειας, είχε σε όλη την διάρκεια της Μεταπολίτευσης πολύ σοβαρότερα προβλήματα ασφάλειας … επί δεκαετίες τρομοκρατικές επιθέσεις … τα όποια προβλήματα παραβατικότητας στα Εξάρχεια είναι γέννημα θρέμμα των προηγούμενων δεκαετιών … επί κυβερνήσεων ΝΔ ήταν που έφευγαν μέσα από τις φυλακές με τα ελικόπτερα».

«Το θέμα της ασφάλειας υφίσταται σε όλο τον κόσμο, είναι πρόβλημα διαρκές, προφανώς θέλει συνολική και συνεκτική πολιτική αντιμετώπισης, αλλά χωρίς θεατρινισμούς τύπου Σαλβίνι, μέθοδο που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης», αλλά οι προεκλογικές του δεσμεύσεις είναι πια «θηλειά στο λαιμό του … έλεγε ότι “στις 8 Ιουλίου θα έχω τελειώσει τον Ρουβίκωνα και σε ένα μήνα θα έχω τελειώσει τα Εξάρχεια και δεν θα ξαναπέσει μολότοφ” … χτες, πάλι τα Εξάρχεια έγιναν πεδίο μάχης και ο Ρουβίκωνας προχώρησε σε πράξεις διαμαρτυρίας προς την γερμανική πρεσβεία», σημείωσε ο ίδιος. «Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης κορύφωσαν -προς το παρόν- την αδιέξοδη προσπάθεια αστυνομικού θεατρινισμού με την χολιγουντιανού τύπου -υποτίθεται- επίθεση στα Εξάρχεια τις προάλλες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε να κάνουμε με μία κυριολεκτικά ανεύθυνη κυβέρνηση που συνεχίζει τους αστυνομικούς θεατρινισμούς και πολύ σύντομα, σπέρνοντας διαρκώς ανέμους, θα φέρει τον εαυτό της και την κοινωνία αντιμέτωπους με την απόλυτη αποκάλυψη της ατζέντας τους, την οποία συνεχίζουν με τον πιο χυδαίο και κομματικό τρόπο να υλοποιούν», όπως εκτίμησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.