Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τις συμβάσεις για υδρογονάνθρακες και τώρα τις καταψηφίζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τις συμβάσεις για υδρογονάνθρακες και τώρα τις καταψηφίζει!

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει το γεγονός μια κυβέρνηση που υπέγραψε συγκεκριμένες συμβάσεις μόλις περάσει στην πλευρά της αντιπολίτευσης να τις καταψηφίζει.

Τον Ιούνιο του 2019 η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, τις συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης», παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανάδοχο κοινοπραξία μετείχαν οι Total (40%), ExxonMobil (40%) και Ελληνικά Πετρέλαια (20%), εκπρόσωποι των οποίων υπέγραψαν τις συμβάσεις, ενώ από την πλευρά του Δημοσίου οι υπογράφοντες ήταν ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και με υπουργό Ενέργειας τον Κωστή Χατζηδάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις συμβάσεις που ο ίδιος υπέγραψε. Ο νέος υπουργός Ενέργειας αντέδρασε έντονα και εξέφρασε την έκπληξή του για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καταψήφισαν τις δικές τους συμβάσεις, δεν έχουμε αλλάξει ούτε ένα κόμμα».

Σήμερα, ο πρώην υπουργός και νυν καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επικίνδυνη εθνική kolotoumba! Πριν τρεις μήνες ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι Τσίπρας – Σταθάκης – Φάμελος, υπέγραψαν πανηγυρικά τις 4 συμβάσεις ερευνών υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια Κρήτης, με καθυστέρηση 4 ετών. Στην ελληνική ΑΟΖ, που κατοχυρώσαμε με το νόμο 4001/2011 και το διεθνή διαγωνισμό του 2014. Τώρα, ως αντιπολίτευση, τις ίδιες συμβάσεις με τις δικές τους υπογραφές, τις καταψηφίζουν στη Βουλή! Όταν ο Ερντογάν, με τη «Γαλάζια Πατρίδα», αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε Αιγαίο κ Ανατολ. Μεσόγειο. Τώρα, που η Ελλάδα έχει καταστεί ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.