Το «παίρνει πίσω» ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ψήφο των απόδημων – Δεν τον ικανοποιεί το νομοσχέδιο

Το «παίρνει πίσω» ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ψήφο των απόδημων – Δεν τον ικανοποιεί το νομοσχέδιο

Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τελικά το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων.

Συνεχίζονται τα μπρος πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η τελική πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ για την αναθεώρηση του κρίσιμου άρθρου 54 δεν τους ικανοποιεί καθώς παραμένουν αρρύθμιστες ουσιώδεις παρατηρήσεις. Σύμφωνα δε με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα καταψηφίσει την διάταξη αν παραμείνει ως έχει διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό τις συνθήκες ευρύτατης πλειοψηφίας που διαμορφώνονταν.

Πάντως, με τις έως τώρα τοποθετήσεις των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης η αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου φαίνεται ότι συγκεντρώνει πλειοψηφία 180 βουλευτών για να εγκριθεί καθώς Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση υπερψηφίζουν. Υπό αυτά τα δεδομένα η Κουμουνδούρου επιλέγει για μια ακόμα φορά την απομόνωση στο συγκεκριμένο θέμα με αρκετούς από την πλειοψηφία να εκτιμούν ότι μόνος στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να «χαλάσει» την ιστορική ευκαιρία της Βουλής να ψηφίσει μια διάταξη που αφορά την ομογένεια με 300 βουλευτές.

«Έγιναν κάποιες βελτιώσεις που είχαμε ζητήσει. Έγινε προσθήκη του πραγματικού δεσμού. Επίσης έχει ομογενοποιηθεί όπως ζητήσαμε η ορολογία.

Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν δύο θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί και το ένα εξ αυτών είναι ουσιώδες.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι δυνητική – αλλά οριστική – η ρύθμιση ως προς την καθιέρωση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη αλλά να είναι και στο Σύνταγμα και στο νόμο ξεκάθαρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα πηγές της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του ομιλία στην Νίκαια υποστήριξε ότι η ΝΔ «κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους ομογενείς» και υποστήριξε ότι «έβαλε το ΚΚΕ κάποιες εν πάση περιπτώσει προϋποθέσεις κι έρχονται τώρα και λένε “τις ικανοποιούμε όλες”. Γιατί; Για να αποδείξει εδώ ο συντοπίτης σας ο υπουργός Εσωτερικών ότι είναι μεγάλος μεταρρυθμιστής. Με συγχωρείτε αλλά μια τρύπα στο νερό είναι αυτό. Δεν είναι μεταρρύθμιση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.