ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ε.Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια μεροληπτική ταξική πολιτική»

Ε.Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια μεροληπτική ταξική πολιτική»

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια μεροληπτική ταξική πολιτική, που δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε αναπτυξιακή πολιτική», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατηγορώντας την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «κανονικότητα του κομματικού κράτους, ανάπτυξης με μπετά και εξυπηρετήσεις σε κολλητούς, εργασιακές σχέσεις της γαλέρας και κοινωνικά δικαιώματα προσφορά –ως λάφυρο- στις ασφαλιστικές, στις ιδιωτικές εταιρείες υγείας, στα ιδιωτικά κολέγια». Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι τα δεξιά κόμματα θέλουν να ταυτοποιήσουν τη μεσαία τάξη και να πείσουν ότι, ακόμα και άτομα και οικογένειες που στην πραγματικότητα είναι μέρος της εργατικής τάξης και που εξαρτώνται από σχετικά χαμηλούς μισθούς ή έχουν μια μικρή επιχείρηση δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά στρώματα.

Τσακαλώτος: Ο απολογισμός πρέπει να γίνει στο συνέδριο

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο απολογισμός- για τα λάθη και τις αιτίες που οδήγησαν στην εκλογική ήττα- «πρέπει να γίνει, και θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης τη χαρακτήρισε «ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του πολιτικού μας εγχειρήματος» και εκτίμησε ότι «το βασικό είναι να βρούμε τον βηματισμό μας στην αντιπολίτευση που θέλουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσοι μας προσκαλούν να διεκδικήσουμε κοινωνικούς χώρους που ήδη εκπροσωπούμε, πόσο μάλλον να μιμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του 1980, δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.