Αλ.Τσίπρας: «Πάντα η οικογένεια μου ήταν αριστερών καταβολών»

Αλ.Τσίπρας: «Πάντα η οικογένεια μου ήταν αριστερών καταβολών»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, ανέφερε πως «Πολύ μικρός ένιωσα πως ήθελα ν’ ασχοληθώ με την πολιτική. Μπήκε στη ζωή μου με την έννοια ενός ονείρου. Πριν γεννηθώ εγώ, οι γονείς μου είχαν χάσει ένα παιδί και έτσι με περιέλαβαν όλοι στην οικογένεια με μεγάλη αγάπη. Άρα είχα άπλετο χρόνο για να ασχοληθώ ακόμα και με πράγματα που δεν είναι για μικρά παιδιά όπως το να… διαβάζω πολιτικές εφημερίδες» και συμπλήρωσε: «Πάντα η οικογένεια μου ήταν αριστερών καταβολών. Μόνο ο πατέρας μου, από την μεταπολίτευση και μετά ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια αναδρομή στα μαθητικά του χρόνια: «Όταν έγινα πρόεδρος του 15μελους ήταν η εποχή που γινόντουσαν μεγάλες καταλήψεις επί υπουργίας Τρίτση. Οργανώθηκα σε ηλικία 14 ετών. Όταν πηγαίναμε σε διπλανά σχολεία για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας. Ε, εκεί με… τσίμπησαν κάτι ΚΝιτες και η στρατολόγηση ήταν εύκολη.

​Μετά ήταν η γενιά των καταλήψεων το 1990. Μια έντονη πολιτικά περίοδος» και συμπλήρωσε: «Οι καταλήψεις είναι ένα μέσο πάλης και αγώνα. Σημασία έχει το αίτημα τους. Γιατί τώρα γίνονται καταλήψεις ακόμα και από ακροδεξιούς. Δεν συμφωνώ με αυτό. Άρα δεν είναι δεδομένο πως όταν γίνεται μια κατάληψη εγώ είμαι υπερ.

​Σημασία έχει το τι ζητάνε οι καταληψίες και πως προσπαθούν να το κερδίσουν. Η άλλη παράταξη έχει παράδοση να στιγματίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους πως εμπλέκονται με την τρομοκρατία. Εδώ έλεγαν πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στη 17 Νοέμβρη. Εγώ φτηνά τη γλίτωσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως: «Ο πατέρας μου ήταν πολιτικός μηχανικός σε μία εποχή που τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Δούλευε πολύ καιρό εκτός Αθηνών ή ακόμα και εκτός Ελλάδας. Εγώ, όμως, μεγάλωσα σε ένα προστατευτικό περιβάλλον. Η μητέρα μου φρόντιζε να καλύπτει τα κενά. Κάθε φορά που επέστρεφε είχαμε γιορτή στο σπίτι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.