ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλέξης Τσίπρας: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Αλέξης Τσίπρας: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Χόγιερ ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την εξαιρετικά εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία που είχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι βάσει αυτής της συνεργασίας εξασφαλίστηκε ρευστότητα για την ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 2 δις. ευρώ ετησίως, ποσό που έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση απορροφητικότητας κονδυλίων από την ΕΤΕΠ.

Παράλληλα, υπογράμμισε επίσης και την πρώτη θέση που κατέλαβε η χώρα μας το 2018 και 2019 στην απορρόφηση κονδυλίων από το ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα «Γιούνκερ».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτή η επιτυχημένη συνεργασία στήριξε αποφασιστικά την ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην επαναφορά της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Κατά τη συνάντηση, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής κρίσης και στην ανάγκη για διαμόρφωση ολοκληρωμένων προγραμμάτων μετάβασης σε μια οικονομία χωρίς άνθρακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο θέμα αυτό συμφώνησαν για την προτεραιότητα στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΤΕΠ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και τη διασφάλιση της δίκαιης μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση περιοχών όπως η Δυτική Μακεδονία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.