ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Π.Σκουρλέτης δίνει απαντήσεις στον Α.Τσίπρα για την διεύρυνση

Ο Π.Σκουρλέτης δίνει απαντήσεις στον Α.Τσίπρα για την διεύρυνση

Το γάντι που του πέταξε για τα θέματα της διεύρυνσης ο Αλέξης Τσίπρας, σήκωσε σήμερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και απάντησε στον πρόεδρο του κόμματος, κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Ωστόσο, απέφυγε να δώσει προσωπική χροιά στην αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε μόνο επί της ουσίας.

“Το κείμενο του απολογισμού, η αποτίμηση της προηγούμενης περίοδο, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ άστην πολιτική σκηνή.
Έτσι χτίζεται η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη με την κοινωνία ενώ ταυτόχρονα η αποτίμηση του έργου μας αποτελεί οδηγό για την επικαιροποίηση της προγραμματικής μας πρότασης.
Μέσα από αυτή Τη βαθιά πολιτική διαδικασία διαμορφώνουμε ένα αλλά παράδειγμα πολιτικής δράσης, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής σχέσης με τα μέλη τους φίλους την κοινωνία πέρα από τα στερεότυπα των κατεστημένων κομμάτων.

Έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, χάσαμε χρόνο, κάποιοι το φοβήθηκαν κακώς, χάσαμε χρόνο. Ενώ παντού ο κόσμος στις συγκεντρώσεις μας το ζήταγε επίμονα.
Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ Την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ .

Αντίθετα το προηγούμενο διάστημα με δίκη μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας. ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της, γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στον τύπο αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο. Φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε. Για ποιους λόγους αραγε;
Τη διεύρυνση όμως την υπηρετήσαμε όλοι μαζί απο 2012. Οι ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε το τελευταίο δεν τις πήραμε για πλάκα…

Σήμερα φαίνεται πως δεν έχουμε στρατηγικές διάφορες ανάμεσα μας έχουμε ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους ζητήματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε και στα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης για τον έλεγχο της εξουσίας και των ανεξάρτητων αρχών.

Όπως ανέφερε: “Η μεγάλη αρετή της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς ήταν και είναι η ικανότητα της να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος και όχι να επιδιώκει τον εξοβελισμός τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κρίση του κομματικού φαινομένου δεν μπορεί να ξεπεραστεί αποδεχόμενοι μοιρολατρικά την κατάσταση. Αν δεν δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο δουλειάς στα μέλη μας, δυνατότητα αποφασιστικής διαμόρφωσης θέσεων για το χώρο του δεν θα δούμε να αναστρέφεται το φαινόμενο.
Η στάση της δίκης μας Αριστεράς έναντι των θεσμών είναι προσπάθεια εξυγίανσης τους με κανόνες, σεβασμό στη δημοκρατία και αξιοκρατία. ..
Τέλος θεωρώ λάθος την άποψη που υποστηρίζει πως το κόμμα ταυτίζεται με την έννοια της παράταξης ή του κινήματος προωθώντας μια αντίληψη ηγεμονισμού επιζήμια ως προς τη στρατηγική μας άποψη περί ισότιμων προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.