ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό θέτει ο Χρήστος Σπίρτζης: «Πιθανή η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ»

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό θέτει ο Χρήστος Σπίρτζης: «Πιθανή η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ»

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Σπίρτζης τονίζει, μεταξύ άλλων πως «είναι καθήκον κάθε προοδευτικού πολίτη να σταματήσουμε τον καταστροφικό παλαιοκομματικό νεοφιλελεύθερο κατήφορο στον οποίο μας ξαναβάζει η ΝΔ».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η πρώτη κατοικία είναι ιερή και η προστασία της επιβεβλημένη. Για το απολογιστικό σποτ της κυβέρνησης, σημειώνει ότι «δεν είδαμε υλοποιημένες τις προεκλογικές της εξαγγελίες, το δυστύχημα όμως είναι ότι κάθε μέρα βλέπουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής της».

Με μία δόση αυτοκριτικής για την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός παραδέχεται πως «υπήρξαν και λάθη και ολιγωρίες που κόστισαν».

Καταλήγοντας πάντως εκφράζει την πεποίθηση ότι «ο κεντρικός στόχος και η δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό, να βγούμε από τον εφιάλτη των μνημονίων, εκπληρώθηκαν».

Ο Χ. Σπίρτζης για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ
Σχετικά με το ενδεχόμενο στενότερης προσέγγισης με το Κίνημα Αλλαγής, ο Χρήστος Σπίρτζης το θεωρεί πιθανό, λέγοντας:

«Μπορεί να υπάρξει γενικότερη πολιτική συνεργασία. Είναι προφανείς οι χαώδεις διαφορές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, με την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ακροδεξιών αποχρώσεων, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι καθήκον όλων μας, κάθε προοδευτικού πολίτη να σταματήσουμε τον καταστροφικό παλαιοκομματικό νεοφιλελεύθερο κατήφορο, που μας ξαναβάζει η ΝΔ.»

Για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για την προσθήκη στο όνομα, τη διεύρυνση και τον απολογισμό της διακυβέρνησης, ο πρώην υπουργός απαντά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα, μόλις οκτώ μήνες μετά τις εκλογές, όχι μόνο οι ψηφοφόροι αλλά τα στελέχη της ΝΔ, στην αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό, στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο αισθάνονται πλήρη απογοήτευση. Η σύνταξη της νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας για την εφαρμογή της εναλλακτικής προοδευτικής, δίκαιης και αναπτυξιακής κυβερνητικής μας πρότασης είναι η προϋπόθεση αλλά και το χρέος μας απέναντι στις άδικες, παλαιοκομματικές και αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ακινησίας της ΝΔ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.