ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αλ.Τσίπρας: «Το όνομα μπορεί να είναι κάτι το οποίο θα σας εκπλήξει» (βίντεο)

Αλ.Τσίπρας: «Το όνομα μπορεί να είναι κάτι το οποίο θα σας εκπλήξει» (βίντεο)

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως «Όταν μπήκα στο Μαξίμου, δεν ήξερα τι είναι το κόκκινο τηλέφωνο».

Στο έλλειμμα εμπειρίας εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τα όποια λάθη και παραλείψεις της «πρώτης φοράς Αριστεράς».

«Όταν μπήκα στο Μαξίμου, δεν ήξερα τι είναι το “κόκκινο τηλέφωνο”. Σήμερα έχουμε την εμπειρία. Τότε δεν είχαμε, δεν ξέραμε» δήλωσε.

Πρόσθεσε δε, ότι «δεν αρκεί να έχεις τη βούληση, καθώς πρέπει να ξέρεις και τον τρόπο, το πώς – δηλαδή – θα εφαρμόσεις το σχέδιό σου». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τώρα έχει την εμπειρία», η οποία «είναι και κρίσιμη και συσσωρευμένη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «κόκκινο τηλέφωνο» του Μαξίμου είναι μία τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, η οποία εξυπηρετεί την ανάγκη άμεσης επικοινωνίας του πρωθυπουργού με υψηλόβαθμα στελέχη, όπως οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

  • «Το όνομα μπορεί να σας εκπλήξει»

Όσον αφορά τη νέα ονομασία του κόμματος, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να διευκρινίσει ποιο θα είναι το δεύτερο συνθετικό του ονόματος, το οποίο θα προστεθεί δίπλα στη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς, μάλιστα, να απαντήσει αν θα είναι «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», αρκέστηκε να επισημάνει ότι «μπορεί να είναι κάτι, το οποίο θα σας εκπλήξει».

«Σημασία δεν έχει μόνο η μαρκίζα αλλά και το περιεχόμενο. Πρώτα θα βάλουμε περιεχόμενο και μετά μαρκίζα. Με τόλμη κάνουμε απολογισμό του έργου μας, είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας. Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές για τη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους» έσπευσε να προσθέσει.
Ειδική μνεία έκανε και στις προσπάθειες διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα σε διαρκή μετασχηματισμό γι’ αυτό έγινε κυβερνητικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνοντας τις εκλογές πήρε ένα μεγάλο ποσοστό, πήρε εντολή μετασχηματισμού. Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Εμείς έχουμε την κουλτούρα του ζωντανού διαλόγου, αλλά πίσω από αυτό υπάρχει ένα κοινό σχέδιο».

  • Εξηγήσεις για τους «αρμούς της εξουσίας»

Ερωτηθείς, παράλληλα, για τη φράση περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας», η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την παρακάτω απάντηση:

«Μιλούσα για την εκτελεστική εξουσία όταν μιλούσα για τους αρμούς της εξουσίας. Αναφερόμουν στο ναρκοθετημένο τοπίο που βρήκαμε, ένα κράτος λάφυρο που εμπόδιζε την προσπάθεια μας την 1η τετραετία. Το κρίσιμο θέμα είναι οι τεχνοκράτες να έχουν τοποθετηθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Σ’ αυτό αναφερόμουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.