Α.Χαρίτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα»

Α.Χαρίτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «Είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε μία προσπάθεια αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τα μέλη της πλατφόρμας του iSYRIZA».

Και πρόσθεσε πως «υποβλήθηκαν από τα μέλη της πλατφόρμας 1600 ερωτήσεις, 20 από αυτές επιλέχθηκαν με ψηφοφορία και απαντήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα σε ζωντανή μετάδοση. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πρωτόγνωρη. Μέσα σε λίγες ώρες παρακολούθησαν τη μετάδοση περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μέσω των socialmedia και της πλατφόρμας iSYRIZA» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η χθεσινή πρωτοβουλία είναι μέρος ενός πολιτικούσχεδίου», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ήταν ένα εναρκτήριο πολιτικό γεγονός και θα ακολουθήσουν και άλλα. Καθιερώνεται μια άλλη σχέση με την πολιτική και αξιοποιούμε όλα τα δυνατά εργαλεία ώστε οι πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους». Ενώ διευκρίνισε ότι «η ηλεκτρονική επικοινωνία δεν υποκαθιστά τη η φυσική παρουσία σε πολιτικές διεργασίες. Ειδικά όμως οι πολιτικοί φορείς και τα ριζοσπαστικά κινήματα που αναφέρονται στην αριστερά, έχουν την τόλμη να αναζητήσουν τρόπους εναλλακτικής ενεργοποίησης των πολιτών».

Ποιος είναι ο στόχος της πλατφόρμας iSYRIZA
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι η πλατφόρμα iSYRIZA να αποτελέσει ένα εργαλείο ουσιαστικής διαβούλευσης. Το επόμενο διάστημα, τα μέλη θα έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τους τομεάρχες και τους υπεύθυνους των τμημάτων».

​Και συνέχισε: «Επιδιώκουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσω της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει στα ΜΜΕ αλλά και νέες καινοτόμες μορφές επικοινωνίας με τον κόσμο. Τα πρώτα μηνύματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά».

«Είναι μία βαθιά πολιτική διαδικασία» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Είναι σημαντικό αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τα μέλη του κόμματος και τους πολίτες».

Αναφερόμενος στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «Είμαστε περήφανοι που εκπονήσαμε και συζητάμε ανοιχτά το κείμενο του απολογισμού. Το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί και στις οργανώσεις μας. Θα αποτιμήσουμε όλα όσα έγιναν από το ‘12 και μετά. Αυτό δείχνει την πολιτική μας τόλμη αλλά και την βούληση μας για εμβάθυνση της επικοινωνίας με τους πολίτες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα. Διαφοροποιούμαστε από τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού τόσο ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής μας αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την κοινωνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.