ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να μετατρέψουν τα νησιά σε πεδίο μάχης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να μετατρέψουν τα νησιά σε πεδίο μάχης»

Στο… «πόδι» βρίσκονται οι κάτοικοι της Μυτιλήνης και της Χίου καθώς στα νησιά έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ και αύρες ρίψης νερού αφού τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκικίνησουν οι εργασίες για τις νέες κλειστές δομές των παράνομων αλλοδαπών στις οποίες αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στην φωτιά και πυροδοτεί την κατάσταση η οποία είναι ήδη τεταμένη. «Η ΝΔ επέλεξε τη σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες, τη βία, την καταστολή» λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «ζητήσαμε συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και λάβαμε το μήνυμα από την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο και ότι θα προχωρήσει κανονικά το σχέδιο της. Εμείς δεν θέλουμε να φτιαχτούν αυτά τα κέντρα με τους χιλιάδες ανθρώπους στις περιοχές μας». Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει απέναντι της 200.000 κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παρά 10.000.000 κατοίκους στην υπόλοιπη χώρα».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι «το πρώτιστο είναι η επιστροφή της πολιτικής διαχείρισης του προσφυγικού σε ένα μοντέλο αποσυμφόρησης των νησιών με τακτικές μετακινήσεις στην ενδοχώρα, η εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαμονής για όλους, ο ειλικρινής διάλογος με την τοπική κοινωνία και η απαρέγκλιτη τήρηση των εγγυήσεων του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου στο άσυλο και τις συνοριακές διαδικασίες, με αντίστοιχη πίεση προς την Ευρώπη για κατανομή των ευθυνών».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «οι πληροφορίες για την εν κρυπτώ μεταφορά δέκα διμοιριών των ΜΑΤ στη Χίο και στη Λέσβο, προκειμένου να ενταθούν τα μέτρα καταστολής εναντίον των πολιτών που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία των νέων προσφυγικών δομών- φυλακών, προκαλούν μεγάλη ανησυχία και ενισχύουν την ένταση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αντί να δώσει λύσεις, καταφεύγει στην πυγμή και στη βία, χωρίς μάλιστα να προβαίνει στην απαραίτητη ενημέρωση για τις κινήσεις της. Οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές αυτές τακτικές το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν τη δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να μετατρέψουν τα νησιά σε πεδίο μάχης. Καθιστούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη αποκλειστικά υπεύθυνους για την ομαλότητα και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών στα νησιά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός ανέφερε ότι «η αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης θα μας βρει απέναντι. Στεκόμαστε με αλληλεγγύη και συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο δίπλα στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους πρόσφυγες και καθιστούμε την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της αποκλειστικά υπεύθυνους για την εκρηκτική κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται στα νησιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.