Ν.Παππάς: «Η οικονομία χρειάζεται τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ ανά έτος για φέτος και του χρόνου»

Ν.Παππάς: «Η οικονομία χρειάζεται τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ ανά έτος για φέτος και του χρόνου»

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τόνισε την ανάγκη μιας μεγάλης δημόσιας παρέμβασης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία.

«Η οικονομία χρειάζεται τουλάχιστον πέντε δισ. ευρώ ανά έτος για φέτος και του χρόνου» και πως «χρειάζεται αξιοποίηση του “μαξιλαριού”, χαμηλότερα πλεονάσματα, επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, όπως η δική μας διακυβέρνηση υλοποιούσε, στήριξη των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας» ανέφερε, ειδικότερα.

Σημείωσε ότι για τα δημόσια έργα υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, κυρίως ευρωπαϊκή, υπάρχει επιστροφή χρημάτων στο δημόσιο για κάθε ευρώ που επενδύεται και «δύνανται να δημιουργήσουν 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αυξήσουν συνολικά την παραγωγικότητα της οικονομίας». Σε σχέση με τη στήριξη των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας, ανέφερε πως σε διαφορετική περίπτωση το κόστος θα είναι υψηλότερο, αφού θα έχουμε «νέα εκτόξευση της ανεργίας, νέες υποχρεώσεις για το δημόσιο από το ταμείο ανεργίας και απώλεια εσόδων από επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Παππάς είπε ότι η αισχροκέρδεια σε είδη πρώτης ανάγκης, που μάλιστα συμβάλλουν στη μη διάδοση του ιού, «είναι ανήθικη και θα πρέπει το υπουργείο να προχωρήσει σε διατίμηση σε αυτά τα αγαθά». Πρότεινε δε να εξεταστεί το ενδεχόμενο, οι πρώτες ύλες αυτών των προϊόντων να εισάγονται από το υπουργείο Υγείας, μέσω των φορέων που έχει ενεργοποιήσει και εισάγει φάρμακα, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα είναι προσβάσιμα στον κόσμο, σε ανθρώπινες τιμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.