Ανδρέας Ξανθός: Τα 5 βήματα για να νικήσουμε την πανδημία – Τι διαφορετικό θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ξανθός: Τα 5 βήματα για να νικήσουμε την πανδημία – Τι διαφορετικό θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ανδρέας Ξανθός είπε σήμερα ότι είναι σε εξέλιξη ένας αγώνας αντοχής για το Σύστημα Υγείας και τους ανθρώπους του, για την κοινωνία, για τον κόσμο της εργασίας.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο τομεάρχης Υγεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η επιτυχία ή όχι της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό και η αντοχή του ΕΣΥ θα κριθεί από πέντε παράγοντες.

Κατά τον κ. Ξανθό, οι παράγοντες αυτοί είναι:

  • Η διατήρηση της συμμόρφωσης των πολιτών στα περιοριστικά μέτρα.
  • Η επιτάχυνση και η πληρότητα της στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με επιπλέον προσωπικό (επικουρικό αλλά και μόνιμο).
  • Η επάρκεια των μέτρων ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού.
  • Η γρήγορη ανάπτυξη όλων διαθέσιμων δημόσιων κλινών ΜΕΘ.
  • Η αύξηση των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ και η έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tι διαφορετικό θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Στην ερώτηση τι διαφορετικό θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιδημία αν ήταν η κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός Υγείας απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ:

  • Θα δρομολογούσε 4000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού, για να έχουν κίνητρο (με ειδική μοριοδότηση) να έρθουν τώρα συμβασιούχοι να στηρίξουν το ΕΣΥ και να αντιστραφεί κάποια στιγμή η ιατρική μετανάστευση
  • Θα έκανε κεντρική διαχείριση του εργαστηριακού ελέγχου της πανδημίας και των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ , ενισχύοντας τα Δημόσια Εργαστήρια και βάζοντας κοινούς κανόνες και κριτήρια στη συνταγογράφηση και δωρεάν κάλυψη αυτής της εξέτασης (τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα).
  • Θα ενσωμάτωνε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας τις δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και θα έδινε βάρος στην αξιοποίηση των γιατρών και λοιπών υγειονομικών της ΠΦΥ στην εξωνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας και στην κατ’ οίκον φροντίδα χρονίως πασχόντων που «Μένουν σπίτι» χωρίς συστηματική παρακολούθηση. Αυτό χρειαζόμαστε σ’ αυτή τη φάση και όχι αποδυνάμωση της ΠΦΥ από γιατρούς για να συμβάλλουν στην πρωινή λειτουργία των νοσοκομείων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.