ΣΥΡΙΖΑ: «Μην διανοηθεί η κυβέρνηση να ξαναβάλει τη χώρα σε περιπέτεια όπως αυτή από την οποία μόλις βγήκαμε»

ΣΥΡΙΖΑ: «Μην διανοηθεί η κυβέρνηση να ξαναβάλει τη χώρα σε περιπέτεια όπως αυτή από την οποία μόλις βγήκαμε»

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως ο τρόπος που κινείται η κυβέρνηση θα φέρει σίγουρα ένα νέο μνημόνιο.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος σε αυτό το θέμα τόνισε ότι :«Η συναίνεση δεν είναι μια “καλή διάθεση” η οποία διατυπώνεται από τον καθέναν. Πρέπει να υπάρχει μια βάση. Μια βάση κοινής αντίληψης, βάσει κοινών αποδεκτών μέτρων. Στον τομέα της οικονομίας δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή η κοινή βάση, υπάρχουν αποκλίνουσες, σε ορισμένες περιπτώσεις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

​Στα εθνικά ζητήματα προφανώς είναι διαφορετικά τα ζητήματα, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μιλάει για συναίνεση στα εθνικά και να κατηγορεί, με τον πιο επίσημο τρόπο, τον ΣΥΡΙΖΑ ως “Δούρειο Ίππο του Ερντογάν”. Αυτός είναι ο απόλυτος διχασμός. Αναφέρομαι στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πέτσα».

Στην Κουμουνδούρου μάλιστα έχει ξεκινήσει συζήτηση ανάμεσα στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κατά πόσον ωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή την στάση, καθώς όπως λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα «η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα με αλαζονεία και χωρίς να αξιολογεί στα θετικά την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα μάλιστα την κατηγορεί για λαϊκισμό».

ΣΥΡΙΖΑ: Οριζόντια μέτρα τώρα
Την ίδια ώρα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται να εμμένουν στην άποψη ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάρει οριζόντια μέτρα τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά. Τόσο αργά που θα αναγκαστεί να φέρει ένα νέο μνημόνιο .

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα αυτό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ένα γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τώρα, ώστε να μη χρειασθεί να πάρει πολλαπλάσια μέτρα μετά για την αντιμετώπιση της ύφεσης. Μην διανοηθεί να αντιμετωπίσει την κρίση ως ευκαιρία για να ξαναπληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι».

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ “βλέπει” νέο Μνημόνιο, πρόσθεσε: “Μην διανοηθεί η κυβέρνηση να ξαναβάλει τη χώρα σε περιπέτεια όπως αυτή από την οποία μόλις βγήκαμε”.

Αναφερόμενος μάλιστα ο Αλέξης Χαρίτσης στις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει άμεσα η κυβέρνηση, ανέδειξε την ανάγκη «επιδότησης της εργασίας με ανάληψη από το κράτος του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων αντί επιδότησης της ανεργίας μέσω των απολύσεων και των αναστολών των συμβάσεων εργασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε, υπάρχουν οι δυνατότητες, οι οποίες προκύπτουν από την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, από το «μαξιλάρι ασφαλείας» των 37 δισ. ευρώ και από τα προγράμματα μεγάλης κλίμακας που ακολουθούν άλλες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.