ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζει τις νέες προτάσεις του για τον κορωνοϊό – Στις αρχές της εβδομάδας

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζει τις νέες προτάσεις του για τον κορωνοϊό – Στις αρχές της εβδομάδας

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοινώνει τις προτάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, για την θωράκιση της οικονομίας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου πρόκειται για ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο θωράκισης της οικονομίας και ενίσχυσης της ρευστότητας για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Το πρόγραμμα, που θα είναι πλήρως κοστολογημένο, ονομάζεται «#Μένουμε_Όρθιοι: ΣυνεχίΖουμε μετά την πανδημία. Μη μαζεύουμε πάλι συντρίμμια. Για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία» και θα παρουσιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα, μαζί με τους τομεάρχες Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Έφη Αχτσιόγλου και τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται για τη δέσμη μέτρων που θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν ήταν κυβέρνηση σε αυτή την κρίση και το οποίο πέρα από πολιτικές αντιπαραθέσεις καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει, προκειμένου να μη χρειαστεί για δεύτερη φορά σε λίγα χρόνια να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μίας νέας ακόμα μεγαλύτερης υφεσιακής κρίσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι με βάση τους ιδιαιτέρως αυξημένους δημοσιονομικούς βαθμούς ελευθερίας χρειάζεται να υλοποιηθεί μια δημόσια παρέμβαση ευρείας κλίμακας καθώς θεωρούν ότι αν επιχειρηθούν εκ των υστέρων παρεμβάσεις, όπως λέει ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση, η ζημιά στην οικονομία (επιχειρήσεις, εργαζόμενους) θα είναι μη αναστρέψιμη και το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανηθεί στο μέλλον θα είναι πολλαπλάσιο.

Σκοπός της δέσμης μέτρων που θα ανακοινωθούν είναι:

  • Πρώτον, η στήριξη των εργαζομένων και των ελληνικών επιχειρήσεων μέχρι να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, ώστε η επόμενη μέρα να μην τους βρει με τεράστιες απώλειες εσόδων και υπερχρεωμένους,
  • Δεύτερον, η εξασφάλιση ενός αναπτυξιακού προγράμματος για την επόμενη μέρα.

Ανεπαρκείς οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι οι ως σήμερα παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οικονομία είναι ανεπαρκείς, τόσο ως προς το ύψος τους όσο και ως προς την ποιότητάς τους καθώς επιχειρούν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά, ακολουθώντας τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» και όχι προληπτικά, όπως θα έπρεπε, καθώς η ύφεση είναι προδιαγεγραμμένη. «Τα 5 δισ. ευρώ των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή 2,6% του ΑΕΠ, αποτελούν θλιβερό κλάσμα των γιγαντιαίων προγραμμάτων της υπόλοιπης ευρωζώνης», τονίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, προσθέτουν ότι η πρόταση – πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται εντός του ευρωπαϊκού μέσου όρου παρεμβάσεων ενίσχυσης (δημοσιονομικές δαπάνες μαζί με εγγυήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία) βασίζεται σε τρία σκέλη: Δαπάνες για την άμεση ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, δημοσιονομικές δαπάνες άμεσης ενίσχυσης επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών και τέλος ένα μεγάλο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με εγγυήσεις δανείων.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωομόλογο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πιέζει για την έκδοση ευρωομολόγου το οποίο να έχει έκταση ικανή να βοηθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία, ακόμα και στην περίπτωση που η Γερμανία και οι δορυφόροι της επιμείνουν να αρνούνται, όπως επισημαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του στη Le Monde. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα τόσο πριν όσο και μετά την παρέμβασή του με το άρθρο του στη Le Monde έχει κύκλο επαφών με πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, πολιτικούς και ηγέτες, οι οποίοι συμφώνησαν με το μήνυμα της παρέμβασης και τόνισαν την ανάγκη εξεύρεσης μίας ευρωπαϊκής λύσης με αλληλεγγύη και μέτρα όπως το ευρωομόλογο, ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή Γερμανίας και Ολλανδίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.