ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτές είναι οι 4 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Αυτές είναι οι 4 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τον κορωνοϊό, αυτά αφορούν τόσο τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και τον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν πρόσθετες ενέργειες στη λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, την προστασία του προσωπικού και των εργαζομένων, τη στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, αλλά και των θέσεων εργασίας, όπως και την πρόβλεψη άμεσων ενεργειών για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνεται διαπιστώνονται παραλείψεις, ολιγωρίες και προβλήματα στην εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Σπίρτζης τονίζει ότι «οι ΟΤΑ μπορούν και οφείλουν να γίνουν ασπίδα προστασίας των πολιτών απέναντι στην υγειονομική και την οικονομική κρίση».

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για αυτόν το λόγο, όπως αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει σήμερα, ως πρώτη φάση:

  • την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων, που θα αποτρέψει την κατάρρευση εκατοντάδων Δήμων τους επόμενους μήνες, από την μείωση των ανταποδοτικών εσόδων αλλά και από συσσωρευμένες υποχρεώσεις και όχι με δανεισμό, που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • την άμεση στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, την ενιαία αντιμετώπιση των δημόσιων συμβάσεων τεχνικών έργων,
  • τη συνέχιση της υλοποίησης των έργων του Φιλόδημου και την κατάργηση της αμφισβητούμενης διαδικασίας αξιολόγησης, από ιδιώτες εμπειρογνώμονες και
  • την ανάθεση στους δήμους έργων για τη σύνδεση όλων των κτιρίων με οπτικές ίνες. Έργου που θα αυξήσει κατακόρυφα τα πλεονεκτήματα και τη δυνατότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αποτελέσει μελλοντικά ένα σημαντικό δημοτικό έσοδο των δήμων από τις τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.