ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για φιάσκο με Ιταλία: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του»

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για φιάσκο με Ιταλία: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική του ανακοίνωση, ζητά την αποπομπή του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, καθώς του καταλογίζει τον φιάσκο με τον κατάλογο των 29 χωρών ο οποίος λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, αλλά και υπόλοιπων χωρών που απουσίαζαν όπως Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της λίστας με τις 29 χώρες στις οποίες η Ελλάδα απένειμε πιστοποιητικό καταλληλότητας, πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών. Τα προφορικά διαβήματα οργής πρέσβεων και υπουργών Εξωτερικών για τη γκάφα του υπουργείου Τουρισμού ήταν τόσα, ώστε το υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να κατασιγάσει την οργή.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Μετά το πρωτοφανές φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, όταν Υπουργός και Υφυπουργός Τουρισμού αλληλοκαρφώνονταν δημοσίως για την γκάφα με τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών και τις καθυστερήσεις με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρας μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν.

Τη μία μέρα το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει ακόμα και αεροδρόμια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ξεχνώντας φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τις αρχικές του δεσμεύσεις για διαγνωστικά τεστ.

Η αντιφατικότητα, η ασυνεννοησία και η αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Επιπρόσθετα, όμως, προκαλεί ένταση και προβλήματα ακόμα και στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά από αυτό το μπάχαλο να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του. Η κρίσιμη συγκυρία δεν συγχωρεί λάθη που βλάπτουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.