ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Αλέξης Τσίπρας: «Απόπειρα δημιουργίας «κλίματος 89» από την κυβέρνηση»

Αλέξης Τσίπρας: «Απόπειρα δημιουργίας «κλίματος 89» από την κυβέρνηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγοντας, για άλλη μία φορά να αναφερθεί στο όνομα του Νίκου Παππά έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για απόπειρα δημιουργίας «κλίματος 89» από την κυβέρνηση.

«Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πει πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα. Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω», ήταν η σχετική του τοποθέτηση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, χωρίς να αναφερθεί στην επίδικη υπόθεση του ηχητικού της συνομιλίας του με τον Σάμπυ Μιωνή έκανε λόγο για συλλογική και ατομική αυτοκριτική «ακόμα και για το παραμικρό, ακόμα κι αν μας ξεφεύγει καμία κουβέντα», επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη σημασία της υπόθεσης. Παράλληλα, προφανώς υιοθετώντας τη λογική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που που πετάνε τα εκατομμύρια δεξιά και αριστερά σαν να είναι αλογόμυγες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Αν και στο Πολιτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε τοποθετηθεί με αυστηρό τόνο απέναντι στον Νίκο Παππά, σήμερα κράτησε πιο χαμηλούς τόνους σημειώνοντας ότι «ένα δημοκρατική κόμμα κάνει κριτική και απολογισμό καθώς ο κόσμος της Αριστεράς το κρίνει με πιο αυστηρά κριτήρια». «Ζούμε σε μια χώρα που ο οποιοσδήποτε μπορεί να ηχογραφήσει, να ηχογραφήσει οτιδήποτε, οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει πότε θα δημοσιοποιηθεί», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι η κριτική που γίνεται πρέπει να μένει μακριά από λογικές ανθρωποφαγίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ © INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σε παρόμοιο κλίμα και η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος τόνισε ότι η κριτική και ο απολογισμός δεν είναι εσωστρέφεια αλλά «κορυφαία συλλογική διεργασία» και άφησε αιχμές για τον Νίκο Παππά λέγοντας ότι η Αριστερά υπηρετεί άλλο μοντέλο διαχείρισης της πολιτική.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την τοποθέτηση περί απόπειρας επανάληψης του «βρώμικου 89». «Δεν με εκφράζει το βρώμικο ’89. Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι μπορεί να επαναληφθεί το βρώμικο 89. ‘Αλλοι ήταν οι πρωταγωνιστές τότε». Παράλληλα, «φωτογραφίζοντας» τον Νίκο Παππά τόνισε ότι η Αριστερά δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις από τις αρχές της και υπογράμμισε ότι «πολλά πράγματα μας ταπείνωσαν, η Αριστερά και το ηθικό της πλεονέκτημα δίνει καθημερινά εξετάσεις». Παράλληλα, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανήγαγε το κράτος του Ισραήλ σε προνομιακό συνομιλητή της.

Ο Πάνος Λάμπρου (τάση των 53) έκανε λόγο για λάθη και αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του που επιτρέπουν στη ΝΔ «να μας βάλει στο κάδρο και να πει ότι είμαστε ίδιοι». Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για υιοθέτηση από αύριο του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία λέγοντας ότι η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης μπορεί μόνο να καταθέσει πρόταση, η οποία όμως θα πρέπει να εγκριθεί από το Συνέδριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα αμήχανο. Στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στα κομματικά δρώμενα της Κουμουνδούρου έλεγε ότι η πιο εύστοχη τοποθέτηση ήταν του Ανδρέα Ξανθού ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας «σύντροφοι ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Συνεδριάζουμε, σήμερα, σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.