ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαίο ψέμα τα περί αστυνομικού που απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαίο ψέμα τα περί αστυνομικού που απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου»

Τις καταγγελίες ότι αστυνομικός αποσπασμένος στο κόμμα απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου, κατά τη διάρκεια των χθεσινών (09/07) επεισοδίων στο Σύνταγμα, διέψευσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, πρόκειται για «ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες». Γίνεται, επίσης, αναφορά σε ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, που «τραυματίστηκαν και δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς».

Αναλυτικά: «Ο κατασταλτικός εκτροχιασμός που εκδηλώθηκε χθες στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό, όταν χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο από τον κλοιό των δακρυγόνων, των χειροβομβίδων κρότου/λάμψης και των μοτοσικλετών της περιβόητης ομάδας “ΔΡΑΣΗ” που ορμούσαν καταπάνω τους ασκώντας ασύστολη βία, παίρνει νέες διαστάσεις με το πλαστό αφήγημα περί “αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου”, το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις.

Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση για αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική θεματολογία.

Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛΑΣ για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος.

Μια σειρά από μαρτυρίες, γεγονότα, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύουν ότι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έτυχαν “ειδικής μεταχείρισης” από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κι αντί, μετά από τόσες ώρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης να έχει παραιτηθεί, καλύπτει πλήρως και το χθεσινό κρεσέντο καταστολής και την προσπάθεια πολιτικής τρομοκράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του μυθεύματος για τον παραβάτη “αστυνομικό του”, όπου κάποιες διευκρινήσεις μετατράπηκαν σε “αποτροπή σύλληψης”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικά μόνο, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, τραυματίστηκαν και δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς, τα εξής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του: Πάνος Ρήγας, μέλος της ΚΕ, πρώην Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Έφη Καλαμαρά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της ΚΕ, Αχιλλέας Ρουσιάκης, μέλος της ΚΕ, Τάσος Πολιτίδης, μέλος της ΚΕ, Μάρκος Μπασιούκας, μέλος της ΚΕ, Σωτήρης Αλεξίου, Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Τσατσαρώνη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Νεολαίας, Μάριος Θεοφιλάτος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Νεολαίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.