ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Κατρούγακος: «Ο Ερντογάν δεν θέλει να εμφανιστεί ως ηγέτης κράτους αλλά ως πρωταθλητής όλου του Ισλάμ»

Γ.Κατρούγακος: «Ο Ερντογάν δεν θέλει να εμφανιστεί ως ηγέτης κράτους αλλά ως πρωταθλητής όλου του Ισλάμ»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου και αναφέρθηκε στην απόφαση του τουρκικού ΣτΕ να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

“Η κίνηση Ερντογάν έχει δύο χαρακτηριστικά: είναι κίνηση τακτικής ενόψει μιας πρόσφατης πτώσης δημοτικότητας και αυτός ο τακτικισμός φαίνεται να αποδίδει. Αλλά δεν είναι μόνο απλώς κίνηση τακτικής, εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή του Ερντογάν να θέλει να εμφανιστεί όχι απλώς ως ο ηγέτης ενός κράτους – έθνους, όπως ήθελε ο Κεμάλ, αλλά ως ο πρωταθλητής όλου του Ισλάμ. Δεν απευθύνεται μόνο στην Τουρκία, αλλά στην μουσουλμανική κοινότητα, θέλοντας να γίνει πρωταθλητής τουλάχιστον του σουνιτικού Ισλάμ” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε αυτό το παιχνίδι και να αντιδράσουμε στην ακραία αυτή πρόκληση και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου με όρους σύγκρουσης πολιτισμών. Αυτό επιδιώκει ο Πρόεδρος Ερντογάν, να εμφανιστεί ως ο αντί Σταυροφόρος, αυτός που αμύνεται στην προσπάθεια της Δύσης να επιτεθεί όχι στην Τουρκία απλώς, αλλά στον συνολικό μουσουλμανικό κόσμο. Γι’αυτό και η κίνηση που ανακοίνωσε ότι μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έρχεται η σειρά και των Αγίων Τόπων για τους μουσουλμάνους της Ιερουσαλήμ, γιατί θέλει να εμφανιστεί και ως πρωταθλητής της παλαιστινιακής υπόθεσης” πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την κίνηση Ερντογάν, ως μη όφειλε, σε εσάς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι δεν θα τολμήσει ο Ερντογάν πριν από λίγες ημέρες και είχαμε και πρόσφατα και τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν. Τέθηκε αυτό το θέμα;” αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.