Α.Χαρίτσης: «Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πληγέντες – Να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Α.Χαρίτσης: «Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πληγέντες – Να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πληγήκαν από την κακοκαιρία και τόνισε ότι τα μέτρα ενίσχυσης που πήρε η κυβέρνηση δεν επαρκούν.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδιοίκηση χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά με τόσο σημαντικά ποσά για την υλοποίηση μιας σειράς τοπικών έργων υποδομής» ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, σταχυολογώντας «την επανεκκίνηση του επενδυτικού προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση ΣΑΤΑ, που είχε διακοπεί το 2012 και το 2018 καταφέραμε να το διπλασιάσουμε, την στήριξη των Περιφερειών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και του “Φιλόδημου” για έργα προστασίας από φυσικές καταστροφές».

«Το 2018 οι Περιφέρειες χρηματοδοτήθηκαν με 650 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δούμε πώς αξιοποιήθηκαν αυτά» και αντιπαραβάλλοντας ότι «το 2019 το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ήταν μόλις 250 εκατ. ευρώ».

«Η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη για να λάβει και να υλοποιήσει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι «τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτά που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και που κάθε κυβέρνηση υποχρεούται να λάβει».

«Προφανώς αυτά δεν επαρκούν» ξεκαθάρισε ο ίδιος «δεδομένης και της πανδημίας του κορωνοϊού» και τόνισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι κρίσιμο να δοθούν ενισχύσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις άμεσα, αλλιώς ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.