Νέα κόντρα Ε.Τσακαλώτου-Θ.Σκυλακάκη για τις ΜΕΘ: «Να μας πει τι έχει κάνει η ΝΔ για την Υγεία»

Νέα κόντρα Ε.Τσακαλώτου-Θ.Σκυλακάκη για τις ΜΕΘ: «Να μας πει τι έχει κάνει η ΝΔ για την Υγεία»

Συνεχίζεται η κόντρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη για τον αριθμό των ΜΕΘ, αυτή τη φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να πει το τι έχει κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία.

Ολόκληρη η δήλωση του Τσακαλώτου:

Χθες στη Βουλή ο κ. Σκυλακάκης και εγώ είχαμε μια… ευθεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.

Είπε ο κ. Σκυλακάκης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μισές ΜΕΘ από τον ευρωπαϊκό Μ.Ο και μια ανοχύρωτη υγεία η οποία μάλιστα ήταν και σε χειρότερη κατάσταση από ότι την παραλάβαμε.

1. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 430 κλίνες ΜΕΘ. Παρέδωσε 560. Αύξηση 30%, μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες.

2. Η ΝΔ πριν την πανδημία δεν άνοιξε ούτε μία!

3. Κατά την διάρκεια της πανδημίας άνοιξε περίπου 200 κλίνες πολλές όμως ήταν μετατροπές κλινών που ήδη λειτουργούσαν και όχι νέες. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι εξαιρετικά μικρός αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή ήταν η βασική δουλειά που είχε να κάνει.

4. Ο κ. Μητσοτάκης χθες μίλησε για 1000 ΜΕΘ αθροίζοντας και αυτές του ιδιωτικού τομέα. Η λεπτομέρεια είναι ότι αυτές υπήρχαν και πριν.

5. Καθιερώσαμε την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην υγεία. Αν αυτό ο κ. Σκυλακάκης το θεωρεί ανοχύρωτη υγεία πραγματικά βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6. Αυξήσαμε το ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία κατά περίπου 10%. Κάναμε 10.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μπορεί να μας πει τις αντίστοιχες επιδόσεις της ΝΔ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.