ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Βούτσης για Κ.Μητσοτάκη: «Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης που αποποιείται τις ευθύνες του»

Ν.Βούτσης για Κ.Μητσοτάκη: «Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης που αποποιείται τις ευθύνες του»

Ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ιστοσελίδα, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης», που αποποιείται τις ευθύνες του.

​Ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, σημειώνει ότι στον ελληνοτουρκικό διάλογο, μπορεί να επαναληφθεί το προηγούμενο με τις τρεις Συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, όπου η κυβέρνηση ανέστειλε επ’ αόριστον την ψήφισή τους, λόγω αντιδράσεων του Αντώνη Σαμαρά και της δεξιάς ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Βούτσης εκτιμά ότι οι τρεις κρίσεις της υγείας, της οικονομίας και των ελληνοτουρκικών, ενδέχεται να προκαλέσουν πολιτικές διεργασίες και πολιτικές ανακατατάξεις.

Παράλληλα αποκλείει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ χρησιμοποιεί τον όρο «πολιτική εξαπάτηση» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά «Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, μετά και από προετοιμασία που ο ίδιος είχε δρομολογήσει, ήταν πάρα πολύ σαφής ότι η σύγκρουση είναι ιδεολογικοπολιτική, επί του συνόλου των δυο στρατηγικών, στο επίκεντρο είναι το κοινωνικό ζήτημα και τα ζητήματα της επιδημίας και της κρίσης και, βεβαίως, τόνισε και σε αυτά τα ζητήματα που και εγώ ανέφερα, υπάρχει μια ισχυρή δόση πολιτικής εξαπάτησης».

Σε ότι αφορά τα πειθαρχικά μέτρα κατά των στελεχών που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες που αποφασίζονται σε συλλογικές διαδικασίες, ο Νίκος Βούτσης σημειώνει μεταξύ άλλων πως στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «είναι απολύτως κατοχυρωμένη η δημόσια έκφραση διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων, πλην όμως είναι σαφές πως πρέπει να πάρουμε απόσταση -και έχουμε πάρει απόσταση- από ύβρεις ή από μια διχαστική τοξικότητα που πραγματικά δεν είναι στο πλαίσιο αυτής της κουλτούρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ο τ. Πρόεδρος της Βουλής τονίζει «Είμαι αισιόδοξος, το λέω ευθέως, ότι και με την έννοια της αυτοσυγκράτησης και με την έννοια της ευθύνης για το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως μέλλουσα διακυβέρνηση, όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, σε κάθε φάση, θα δίνουν αυτόν τον τόνο στη δημοκρατική κουλτούρα διαλόγου και δεν θα δίνουμε, αναίτια, πατήματα προς την άλλη πλευρά για να αλλάζει την ατζέντα επικοινωνιακά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.