«Πυρά» Α.Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Η οικονομία καταρρέει και δίνετε λεφτά στα κανάλια για να σας λιβανίζουν» (βίντεο)

«Πυρά» Α.Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Η οικονομία καταρρέει και δίνετε λεφτά στα κανάλια για να σας λιβανίζουν» (βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «Ιανού».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επιλογή της να δώσει επιπλέον δύο εκατομμύρια ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς για μετάδοση μηνυμάτων για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Την ώρα που η οικονομία καταρρέει. Την ώρα που η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη. Την ώρα που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου.

​Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, να ενισχύεστε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τι κάνετε; Δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σας λιβανίζουν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο Μητσοτάκης έκρυψε τους υπαίτιους της καταστροφής»

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην αδράνεια, όπως είπε, της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις πληγείσες περιοχές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο Ιόνιο και υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός πήγε καθυστερημένα και σαν τον κλέφτη στην Καρδίτσα.

«Αλλά τους υπαίτιους της καταστροφής, τους έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας. Αυτούς δηλαδή που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων και για τα αντιπλημμυρικά, που ήταν και η αιτία που πνίγηκε η Καρδίτσα», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η εικόνα εξακολουθεί να θυμίζει βιβλική καταστροφή ενώ υπογράμμισε ότι από τις 7000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60 έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας. Χαρακτήρισε κοροϊδία τα 8000 ευρώ αποζημίωση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όταν όπως είπε, οι ζημιές ξεπερνούν τις τις 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Τσίπρας: Ανευθυνότητα στη διαχείριση της πανδημίας

Για τη πανδημία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως άνοιξε τα σύνορα για χάρη των τουριστικών πρακτορείων και πως δεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας για τους «φίλους» κλινικάρχες.

«Έχετε βρει τον φταίχτη για τα πάντα. Οι πολίτες και οι νέοι άνθρωποι που διασπείρουν τον ιό γιατί δεν πέφτουν για ύπνο νωρίς και αυτοί που αγωνίζονται στα σχολεία τους και τους εξισώνετε με τους συνομωσιολόγους. Όσο τους συκοφαντείτε τόσο θα φουντώνετε την αντίδραση», σημείωσε με αφορμή τις καταλήψεις.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής νέας καμπάνιας ενημέρωσης μέσω των τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπος να κάνει πίσω και τους καναλάρχες να μη δεχθούν τα 2 εκατ. ευρώ που προβλέπει η διάταξη αλλά να τα δώσουν στο σύστημα υγείας.

​«Μη γίνετε συνένοχοι με μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μετατρέψει την ενημέρωση στη χώρα σε Ουγγαρία του Όρμπαν», πρόσθεσε.

«Συγχαίρω κυβέρνηση και Μητσοτάκη για το κοινό ανακοινωθέν με ΗΠΑ»

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό «ιστορική» που υπάρχει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο κείμενο της Κοινής Δήλωσης ΗΠΑ-Ελλάδας μετά τη συνάντηση Πομπέο-Δένδια.

​«Πριν κατέβω από το βήμα να μη παραλείψω, για να μη λέτε ότι είμαι σε όλα σκληρός και αγενής μαζί σας, να συγχαρώ τη κυβέρνηση και το κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του. Που αναρτήθηκε αμετάφραστο σήμερα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΞ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Και χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση την Ιστορική όπως γράφουν Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να κυρώσουμε και τις επιμέρους συμφωνίες. Τι κρύβεστε ; Τι φοβάστε ; Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, δε πρόκειται να σας κατηγορήσει κανείς. Ένας ένας θα σηκώσετε τα χεράκια σας. 158 συγγνώμες είναι. Δεν είναι πολύ. Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Σας περιμένουμε», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.