ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επιστολή Α.Τσίπρα σε γερμανική Προεδρία της Ε.Ε.: «Χρειάζεται μηχανισμός ισχυρών κυρώσεων για την Τουρκία»

Επιστολή Α.Τσίπρα σε γερμανική Προεδρία της Ε.Ε.: «Χρειάζεται μηχανισμός ισχυρών κυρώσεων για την Τουρκία»

Επιστολή στην οποία καλεί τη Γερμανική Προεδρία, τη Γαλλία, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τους ευρωσοσιαλιστές Πρωθυπουργούς και Επιτρόπους και τις προοδευτικές ευρωομάδες, να στηρίξουν μια δυναμική πολιτική απέναντι στην Τουρκία που να επανεκκινεί με νέους όρους (ισχυρών κυρώσεων και ισχυρής θετικής ατζέντας) τις ευρωτουρκικές σχέσεις απέστειλε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μόνο με γενναίες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επανεκκίνηση των ευρωτουρκικών σχέσεων με δυναμικούς όρους θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι διερευνητικές και να ξαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό» υπογραμμίζει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Χρειάζεται ταυτόχρονα να αποφασιστεί μηχανισμός ισχυρών κυρώσεων για την Τουρκία σε περίπτωση που συνεχίσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και η προοπτική μιας ουσιαστικής θετικής ατζέντας εάν σεβαστεί το διεθνές δίκαιο» σημειώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιστολή εστάλη στην Γερμανική Προεδρία, την Γαλλία, τους Πρωθυπουργούς της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας (Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα), τον πρωθυπουργό της Ιταλίας (που στηρίζεται από προοδευτικές δυνάμεις) Τζουζέπε Κόντε, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, τον Αντιπρόεδρο της ΕΕ Φρανς Τίμερμανς, τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ, τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, καθώς και στους Συμπροέδρους όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι) και του Renew (Ευρωομάδα Μακρόν).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.