Ε.Αχτσιόγλου: «Η Κομισιόν δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μη επιστρεπτέες ενισχύσεις»

Ε.Αχτσιόγλου: «Η Κομισιόν δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μη επιστρεπτέες ενισχύσεις»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, για το ζήτημα των μη επιστρεπτέων ενισχύσεων σε επιχειρήσεις, ως βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, η Ε. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα άμεσης μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ, η οποία θα χορηγηθεί από τις Περιφέρειες σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Η απόφαση δικαιώνει την πρόταση που ήδη από τον Απρίλιο κατέθετε μετ’ επιτάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 3 δισ. ευρώ μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

Ταυτόχρονα, αδειάζει πλήρως την κυβέρνηση η οποία εδώ και 6 μήνες αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, απαξιώνοντας με άκρα αλαζονεία τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και οδηγώντας ήδη με τις εμμονές της τις μικρές επιχειρήσεις σε λουκέτα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σκυλακάκης δηλώνει πια ότι στον 4ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής για ορισμένες μόνο επιχειρήσεις (ποιες άραγε;) και υπό προϋποθέσεις (τι είδους;) ένα μέρος της θα είναι μη επιστρεπτέο. Η δήλωση-μισή κυβίστηση δεν ομολογεί απλώς την αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επιλογή των επιχειρήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει έστω και τώρα τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει σε απευθείας μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις πληττόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.