ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Τσίπρας: «Με το νέο πτωχευτικό δεν υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία για τους οφειλέτες»

Α.Τσίπρας: «Με το νέο πτωχευτικό δεν υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία για τους οφειλέτες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, όπου και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο πτωχευτικό δίκαιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης γιατί με βάση το κανονισμό της Βουλής αλλά και το Σύνταγμα οι κώδικες πρέπει να εισάγονται στη Βουλή κατόπιν μακράς διαδικασίας και να εισάγονται με ένα άρθρο.

«Εδώ είχαμε την ανάθεση σε ένα γραφείο της εκπόνησης αυτού του σχεδίου και την εισαγωγή του ως νομοσχέδιο. Γι αυτό δεν λέγεται κώδικας αλλά νομοσχέδιο δεύτερης ευκαιρίας. Το ερώτημα το μεγάλο είναι για ποιον είναι δεύτερη ευκαιρία. Διότι για τους οφειλέτες δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η όλη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση προσβάλει την επιστημονική κοινότητα.

Αντίστοιχα, την πλήρη διαφωνίας τους με το νομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δημήτρης Βερβεσός, κατήγγειλε ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι είχαν ζητήσει επανειλημμένως να συμμετάσχουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «το τελικό κείμενο το είδαμε στην διαβούλευση για πρώτη φορά».

Αναφερόμενος στο κύμα των αντιδράσεων για το νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το σύνολο των φορέων πλην των τραπεζών είναι σε αντίθεση με το νομοσχέδιο και αυτό γιατί μεταξύ άλλων αρνητικών, το καινούργιο που φέρνει είναι η πτώχευση φυσικών προσώπων. «Αυτό είναι μια αρνητική καινοτομία» όπως είπε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεταξύ άλλων άλλο ένα πολύ αρνητικό σημείο και αυτό είναι η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συμμετείχαν οι Πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.