Στην Κοζάνη μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Κοζάνη μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου να μεταβεί στην Κοζάνη προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς παράγοντες τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους φορείς υγείας του νομού, τους παραγωγικούς φορείς και τους δημάρχους του νομού, καθώς όλα δείχνουν ότι η Κοζάνη βρίσκεται λίγο πριν το καθολικό lockdown.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι η γενικότερη κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και επεσήμαναν ότι σίγουρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν όσο προχωράμε στο «βαθύ φθινόπωρο» και στο χειμώνα, όπως έχει συμβεί και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης με χαμηλές θερμοκρασίες.

«Πρέπει να αποφύγουμε μια εκθετική και άρα μη διαχειρίσιμη, αύξηση των κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό, που θα πιέσει αφόρητα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μοιραία θα ενεργοποιήσει σενάρια αυστηρότερων περιορισμών (τοπικών ή γενικών), με τις γνωστές παρενέργειες στην ζωή όλων μας» έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη που ασχολούνται με τον τομέα της Υγείας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης και την κάλεσε για μια ακόμα φορά να προχωρήσει σε «άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, σε μαζική συνταγογράφηση των τεστ, στην εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στη διαχείριση της πανδημίας και σε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Εν τω μεταξύ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο της υγείας στην Βουλή, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα είχε λόγο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, για τη διαχείριση των αναθέσεων, τον σχεδιασμό των αναγκαίων προσλήψεων, την ιεράρχηση των μέτρων.

​Ταυτόχρονα, άσκησε σφοδρή κριτική σε μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, όπως αυτό που παρέχει στους ιδιώτες τη δυνατότητα να δημιουργούν μονάδες ΜΕΘ χωρίς την υποχρέωση να τις στελεχώνουν με το απαραίτητο προσωπικό!

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και «στην ανάγκη να συνταγογραφούνται τα τεστ, καθώς είναι μεγάλο το κόστος για την μέση οικογένεια, εφόσον έρθει αντιμέτωπη με μια τέτοια αναγκαιότητα. Πρόσθεσε ότι σήμερα, πάνω σε αυτή την ανάγκη, ιδιωτικοί φορείς θησαυρίζουν. Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, να προβούν σε 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας και να εγκαταλείψουν την λογική της «παρένθεσης» ως προς την πανδημία, που τους κάνει να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη νεοφιλελεύθερη επιλογή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην υγεία».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ωστόσο τη στάση της ΝΔ για τα μέτρα που ισχύουν στους χώρους λατρείας. «Την ώρα που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων ανεβαίνει καθημερινά, η ΝΔ συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια για τους χώρους λατρείας, προτάσσοντας το μικροκομματικό συμφέρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον υπουργό της κυβέρνησης που φωτογραφιζόταν να μεταλαμβάνει εν μέσω πανδημίας, τώρα φθάσαμε στο σημείο βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα να τρέχει να συμπαρασταθεί στο δικαστήριο σε Μητροπολίτη που καλούσε τους πιστούς να παραβούν τα μέτρα της Πολιτείας. Την ίδια ώρα στην Κοζάνη έχει επιβληθεί γενικό lockdown παντού, εκτός από τις γεμάτες εκκλησίες, με τον Μητροπολίτη μάλιστα να καλεί τους πιστούς να μεταλάβουν με την ίδια λαβίδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.