Ο.Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση καταργεί κάθε προστασία και θεσπίζει για πρώτη φορά την πτώχευση των πολιτών»

Ο.Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση καταργεί κάθε προστασία και θεσπίζει για πρώτη φορά την πτώχευση των πολιτών»

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, αναφέρει ότι «με την πρόταση μομφής λέμε στον ελληνικό λαό δεν μπορείτε να κρύβεστε πια και ότι θα αποκαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο κάνετε πράξη τα πιο εφιαλτικά σενάρια σε βάρος αυτού του λαού»

Όπως είπε, η κυβέρνηση έφερε το πτωχευτικό νομοσχέδιο την ώρα που φουντώνει η πανδημία και το τουρκικό καθεστώς ξεδιπλώνει την επεκτατική ατζέντα του, ενώ ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν δέχεται να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας προς τον υπουργό Οικονομικών σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ούτε και οι βουλευτές της ΝΔ ήρθαν για να στηρίξουν το πτωχευτικό νόμο αλλά “ήρθαν για να αντιπολιτευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-2015 και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα”.

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση, είπε η κα Γεροβασίλη, είναι εν μέσω πανδημίας να ζητά από τους πολίτες λόγω κορωνοϊού να μείνουν μέσα, «μην τυχόν και βγουν στο δρόμο ενώ τους πετάτε εσείς στο δρόμο».

«Η κυβέρνηση καταργεί κάθε προστασία και θεσπίζει για πρώτη φορά την πτώχευση των πολιτών, την υφαρπαγή περιουσιών, τη ρευστοποίηση της α’ κατοικίας και τη βίαιη φτωχοποίηση. Αντί να εκπλήσσεστε με την μομφή μας, καταλάβετε πως αυτό που φέρατε σημαίνει πως όποιος βρίσκεται σε στάση πληρωμών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, νομικό ή φυσικό πρόσωπο, για διάστημα άνω των 6 μηνών και οι οφειλές του υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ, πρέπει να καταθέσει αίτηση πτώχευσης και θα χάσει και τα έσοδά του μετά την πτώχευση», είπε η κα Γεροβασίλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ «να βγείτε από την εικονική σας πραγματικότητα, και να καταλάβετε τις πραγματικές επιπτώσεις των πράξεών σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.