ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α.Χαρίτσης: «Η απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αναιρεί την ανάγκη για ενίσχυση των επιχειρήσεων»

Α.Χαρίτσης: «Η απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αναιρεί την ανάγκη για ενίσχυση των επιχειρήσεων»

O τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ένα καλό σημάδι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν χρειάζονται πλέον οικονομική ενίσχυση.

Αναλυτικά, ο Α. Χαρίτσης τόνισε ότι «η απόφαση για έναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου επ’ ουδενί δεν αναιρεί την απόλυτη ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του εμπορικού κλάδου.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις υφίστανται εδώ και μήνες το μαρτύριο της σταγόνας με συνεχές ανοιγοκλείσιμο που διαλύει την αγορά. Ενώ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχασαν το 25% με 30% του ετήσιου τζίρου τους μόνο την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων με το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε, μέτρο του click away.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων να βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν το λουκέτο και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την οδυνηρή προοπτική της ανεργίας».

Κατά τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει, όπως κάνει όλους αυτούς τους μήνες, να αρνείται πεισματικά την ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Οφείλει να προχωρήσει, έστω και τώρα, σε απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα αποζημίωση, επιδότηση της εργασίας και κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους, γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τους μήνες της κρίσης.

Όπως πρότεινε εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ζητούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς και όπως γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν είναι θέμα επιλογής πλέον, είναι ζήτημα επιβίωσης».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.