ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Α.Τσίπρας σε ΝΔ για 12ν.μ: «Εσείς που πολεμήσατε την στρατηγική μας για επέκταση στο Ιόνιο τώρα χειροκροτείτε αλλήλους»

Α.Τσίπρας σε ΝΔ για 12ν.μ: «Εσείς που πολεμήσατε την στρατηγική μας για επέκταση στο Ιόνιο τώρα χειροκροτείτε αλλήλους»

Με κριτική προς την κυβέρνηση ξεκίνησε την ομιλία του προς την Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που επεκτείνει τα ναυτικά μίλια της χώρας μας από 6 σε 12 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας τόνισε ότι «καλωσορίζουμε το κόμμα σας και εσάς σε μια ακόμα επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εσείς λοιδορήσατε».

«Να θυμίσω τι λέγατε όταν εμείς ανακοινώσαμε την πρόθεση αυτή το 2018», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «τόσο εσείς όσο και κορυφαία στελέχη της ΝΔ έβγαιναν με δημόσιες δηλώσεις σχεδόν να λένε ότι χωρίζουμε την Ελλάδα στα 2 και για μια επιλογή που ζημιώνει την χώρα».

«Σχεδόν όσα λέγατε και για την Συμφωνία Πρεσπών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: «Τώρα εσείς που πολεμήσατε την στρατηγική μας για την πρόθεση να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο χειροκροτείτε αλλήλους. Εσείς σε όλα τα θέματα άλλα λέτε όταν είστε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλα όταν είστε στα κυβερνητικά έδρανα».

«Αναρωτιέμαι αν αντί για θριαμβολογίες θα έπρεπε να κάνετε μια κάποια αυτοκριτική», σημείωσε δηκτικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στη συνέχεια παρέθεσε και συγκεκριμένες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ από το 2018.

«Ο κ. Κουμουτσάκος έλεγε τότε ότι οι προθέσεις μας για επέκταση υδάτων στο Ιόνιο είναι φθηνοί εντυπωσιασμοί. Αυτό κάνετε σήμερα. Η κ. Μπακογιάννη έλεγε ότι πρόκειται για επιλογή αντίθετη με την πάγια στρατηγική εξωτερικής πολιτικής και η τμηματική επέκταση υδάτων δίνει επιχειρήματα στην άλλη πλευρά. Ο κ. Κικίλιας έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αντίθετα με την πάγια άποψη της εθνικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνέχισε: «Αυτά λέγατε τότε. Όλα αυτά πως δικαιολογούνται με τους σημερινούς διθυράμβους και τα χειροκροτήματα. Αν δεν αναθεωρήσετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με το βλέμμα στις εσωκομματικές ισορροπίες πως θα έχετε θετικά αποτελέσματα;».

https://www.vimeo.com/500876670

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μάλιστα, ότι θα κάνει ορισμένες παρατηρήσεις, με στόχο να συμβάλλει στο να μην συνεχιστούν τα λάθη «λάθη τώρα που εσείς έχετε την ευθύνη».

«Θα συμφωνήσουμε ότι τα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα το ακανθώδες των σχέσεων με Τουρκία, το ζήτημα αυτό απαιτεί από το πολιτικό σύστημα και κυρίως από το κυβερνών και της μείζονος αντιπολίτευσης προσπάθεια συνεννόησης και συναίνεσης. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε έτοιμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας όπου χρειαστεί.

Με μια προϋπόθεση όμως ότι η κυβέρνηση θα δείξει και αποδείξει ότι χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα και πρωτίστως τα ελληνοτουρκικά με εθνική σοβαρότητα υπευθυνότητα σαφή εθνική γραμμή και σταθερότητα. Εθνική όχι μικροκομματική και επικοινωνιακή ή εσωκομματική όπως έγινε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν από την παράταξή σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Ολοι ξέρουμε ότι τον αποφασιστικό λόγο στον χειρισμό εθνικών θεμάτων τον έχει ο πρωθυπουργός. Υπήρξε μια τοποθέτηση χθες από τον ΥΠΕΞ και σήμερα ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει θέμα στις σχέσεις σας. Προφανώς η εθνική γραμμή καθορίζεται από τον πρωθυπουργό και ο ΥΠΕΞ ή συμφωνεί ή αποχωρεί. Όμως αυτός είναι ένας λόγος για να ανησυχούμε. Λόγος ανησυχίας μας είναι το ιστορικό το δικό σας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αναφέρομαι στον τρόπο που αντιμετωπίσατε όλα τα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και την στάση που κρατήσατε που ήταν αντίθετη με το εθνικό συμφέρον με κίνδυνο να οδηγηθούμε σε κλίμα εμφυλίου και αντιπαραθέσεων.

Οι εικόνες που είδαμε στο Καπιτώλιο τις ζήσαμε έξω από αυτή την αίθουσα όταν με εσάς πρωτοστάτες ένα κομμάτι ακροδεξιών αποσπάστηκε και επιχείρησε να εισέλθει στη Βουλή. Γιατί διαμαρτύρεστε κ. Μπογδάνο ήσασταν παρών. Όταν τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δέχονταν σφαίρες και απειλητικά μηνύματα και διάφοροι βάνδαλοι πυρπολούσαν. Τα ξεχάσατε; Τα ξεχάσατε τώρα που κάνατε την κωλοτούμπα; Εν γνώση σας οδηγήσατε στην εμφύλια αντιπαράθεση. Εν γνώση σας συμπλεύσατε με ακραίους και θολώσατε με συνδρομή ΜΜΕ την εθνική αλήθεια εν ονόματι του κομματικού και προσωπικού οφέλους την αλήθεια που αργότερα παραδεχθήκατε».

«Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούσε στις πιέσεις Μητσοτάκη και ακροδεξιάς και δεν είχε αποφασιστικότητα και γενναιότητα να αποδεχθεί το πολιτικό και κομματικό κόστος σήμερα αντί στα βόρεια σύνορα να είχαμε φίλο θα είχαμε εχθρό και ενδεχομένως σύμμαχο του Ερντογάν» συνέχισε λέγοντας ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θυμάστε κ. Μητσοτάκη με τι ευκολία και επιπολαιότητα ότι μας λέγατε ότι η Συμφωνία Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα που έχει ακυρωθεί στην συνείδηση του λαού και εθνικό λάθος; Με τι ευκολία χειροκροτούσατε στις 25 Ιανουαρίου 2019 τον κ. Βορίδη όταν αποκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας; Για μια συμφωνία που τώρα και τηρείται και τιμάτε και που κατά τον ΥΠΕΞ αποκατέστησε την ιστορία αυτή η συμφωνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.