ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΣΥΡΙΖΑ για Α.Συρίγο: «Η ντροπιαστική επίκληση του στην Χούντα προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία»

ΣΥΡΙΖΑ για Α.Συρίγο: «Η ντροπιαστική επίκληση του στην Χούντα προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία»

Επίθεση στον υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο, για την απόφαση του να επικαλεστεί την περίοδο της Χούντας σε συζήτηση για την Αστυνομία Πανεπιστημίων, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει σε νέα βάθη ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως:

‘Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις’, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο ‘διέπρεπε’ στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών», συμπληρώνει.

«Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας. Η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η εκπαιδευτική κοινότητα, η νεολαία, οι φοιτητές με τη συμμετοχή τους αύριο Πέμπτη στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, θα υπερασπιστούν την Παιδεία και την Υγεία απέναντι στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια δημοκρατικής εκτροπής», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.