ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αποχώρησε από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ – Α.Τσιπρας: «Σας λιβανίζουν τα ΜΜΕ την ώρα που πάνω από 250.000 σπίτια δεν έχουν ρεύμα»

Αποχώρησε από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ – Α.Τσιπρας: «Σας λιβανίζουν τα ΜΜΕ την ώρα που πάνω από 250.000 σπίτια δεν έχουν ρεύμα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε στο λιβάνισμα που δέχεται η κυβέρνηση από τα ΜΜΕ την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα.

Στην Ολομέλεια της βουλής παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης: «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα παρέλυσε από την κακοκαιρία. Καταλόγισε ευθύνες ότι το Κοινοβούλιο έχει μόνη έννοια μην τυχόν και δεν προλάβει να ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς της διοίκησης της ΕΡΤ και το νέο δώρο στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, την ώρα που τα νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα από την κακοκαιρία.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μετά τη λίστα Πέτσα, έρχονται τα δώρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Προφανώς όταν χαρίζετε 20 εκατ. θα σας λιβανίζουν ορισμένα μέσα από το πρωί.

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «όλες οι κυβερνήσεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις είχαν έγνοια να μην κλείσει ο κεντρικός εθνικός άξονας και κοπεί η χώρα στα δύο. Κι έρχεστε εσείς πριν καν πέσουν τα χιόνια και το κλείσατε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ωραίοι είστε, εμείς δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό. Ήρθατε με απόφαση του υπουργού ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος που εσείς ψηφίσατε για τον παραχωρησιούχο. Ο οποίος μπορεί αν θέλει τώρα να έρθει και ζητήσει αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη. Κλείνετε τον δρόμο, σας λιβανίζουν τα κανάλια και την ίδια στιγμή που πάνω από 250.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, θέρμανση και νερό και ο περιφερειάρχης Πατούλης εμφανίζεται περιχαρής να φωτογραφίζεται στο Σύνταγμα. Και ο χαρούμενος Πρωθυπουργός έπινε τον καφέ του στο Ντα Κάπο στο Κολωνάκι. Την στιγμή που είχαμε τρεις νεκρούς.

Και αφου ήπιε χαρούμενος τον καφέ του, μας συνέστησε να μένουμε σπίτι και να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ασκοπες μετακινήσεις όταν η Αττική είναι κλεισμένη με lockdown, τι είδους άσκοπες μετακινήσεις να κάνει κανείς; Τα σχολεία είναι κλειστά. Και συνέστησε να κάνουν υπομονή, τι υπομονή να κάνει κάποιος όταν κλεισμένος σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

Εναμισι χρονο που κυβερνάτε το μόνο που κάνετε ειναι η επικοινωνία. Το περιβόητο επιτελικό κράτος διοικούν γκόλντεν μπόις τα οποία φροντίσατε να φέρετε και μάλιστα αρχίσατε την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Ότι κάνατε στον ΔΕΔΔΗΕ, κάνετε τώρα και στην ΕΡΤ. Τριπλασιάσατε αμοιβές της διοίκησης και όσων έχουν θέσεις ευθύνης.

Την περασμένη βδομάδα ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να συμφωνήσουμε ότι θα εκλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με την ψήφο των κομμάτων. Μας γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε. Από την στιγμή που δεν δέχεστε να τεθεί σε ισχύ η τροπολογία ώστε η εκλογή της διοίκησης της ΕΡΤ να είναι συναινετική εμείς αποχωρούμε από τη διαδικασία ψήφισης. Σε λίγο θα εξηγησω στον πρόεδρο του λόγους. Η Βουλή δεν μπαίνει στον πάγο, προφανώς θα υπάρχει αντίλογος» τόνισε κλείνοντας την παρέμβαση του ο Αλέξης Τσίπρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.