«Πυρά» κατά του Γ.Παπαχρήστου από την Σία Αναγνωστοπούλου: «Είναι ξεδιαντροπιά να με αποκαλείτε κ.Σία»

«Πυρά» κατά του Γ.Παπαχρήστου από την Σία Αναγνωστοπούλου: «Είναι ξεδιαντροπιά να με αποκαλείτε κ.Σία»

Ένα άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, με τίτλο «Ο εξτρεμισμός του… Κέντρου», εξόργισε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος χρησιμοποιεί καυστική γλώσσα εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχη Πολιτισμού, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη και τα σεξουαλικά σκάνδαλα για τα οποία φέρεται να κατηγορείται.

Αυτή είναι η ανακοίνωση-απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στον δημοσιογράφο:

«Αγαπητέ κ. Παπαχρήστο ονομάζομαι Σία Αναγνωστοπουλου και ουχί κ. Σία. Να δείτε οι ξένοι και ντόπιοι αναλυτές τι σοκ παθαίνουν όταν ένας δημοσιογράφος απευθύνεται εν έτει 2021 και στην εποχή του metoo σε μια κυρία αποκαλώντας την κ. Σία. Πάντως κ. Παπαχρήστο δεν ξέρω αν κατηγορηθώ για όσα έκανα ή δεν έκανα. Σίγουρα δεν θα κατηγορηθώ για ξεδιαντροπιά. Εσείς;​»

Αυτό είναι το άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου «Ο εξτρεμισμός του… Κέντρου»

Ιδού πώς εξελίσσεται η πολιτική ορολογία στην Ελλάδα και φιλοδοξεί, μέσω της ελληνομάθειας και της αρχαιολατρίας των ξένων, να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε από το πιο τυχαίο, το πιο ασήμαντο, το πιο φευγαλέο, το πιο αδιόρατο ξεπηδάει, «τσακ», κάτι και σε λίγο άφωνη η παγκόσμια κοινή γνώμη σπεύδει να το υιοθετήσει – μη και χάσει. Κι από κοντά οι πολιτικοί επιστήμονες πέφτουν με τα μούτρα στην ανάλυση για να εξηγήσουν τι είπε ο φιλόσοφος, ο Ελληνας, και οφείλουμε να εγκύψουμε, με όση θέρμη μάς έχει απομείνει, μετά την πολυετή μελέτη του φαινομένου Τραμπ, λέω εγώ τώρα…

Κάνει (βαρυσήμαντη και μόνο, φυσικά) δήλωση η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Σία (Αναγνωστοπούλου), την οποία τη γνωρίσαμε ως υπουργό στις κυβερνήσεις του «λεγάμενου» της ΠΦΑ, αλλά ουδείς ενθυμείται να μας πει – στοιχηματίζω δε επ’ αυτού – από ποιο υπουργείο πέρασε και ποιο έργο παρήγαγε. Δεν θα το κάνουμε θέμα τώρα αυτό, διότι ποσώς ενδιαφέρει αν η κυρία Σία για χιλιοστή τετρακοσιοστή πέμπτη φορά ζήτησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για τον Λιγνάδη (λες και η Μενδώνη καθοδηγούσε τον Λιγνάδη σε ό,τι έκανε ή δεν έκανε στο Εθνικό ή στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του!). Θα αναφερθούμε σε αυτές καθεαυτές τις δηλώσεις της κυρίας Σίας, διότι, όπως προανέφερα, δίνουν καινούργια ώθηση στις πολιτικές επιστήμες.

Η κυρία Σία, αφού επιλέγει τη μέθοδο των… ρητορικών ερωτήσεων, για να εκθέσει το θέμα της (παραίτηση Μενδώνη για να ικανοποιηθεί ο αρχηγός μας) του τύπου «Σε ποια χώρα, τέλος, που υπάρχει τσίπα θα έφτανε η κυβέρνηση να καταγγείλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για χυδαιότητα, επειδή «τόλμησε» να κάνει το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις και παραιτήσεις;», προχωρεί σε κάτι ακόμη πιο υπέροχα δημιουργικό. Στο ακόλουθο:

«Όλα αυτά μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα αυτής της συγκεκριμένης ΝΔ, μείγμα Ακροδεξιάς και (προσέξτε με σας παρακαλώ, εδώ είναι το ψητό) ακραίου Κέντρου»!!!

Υπάρχει λοιπόν, ιδού η αποκάλυψη, και… ακραίο Κέντρο. Είναι το Κέντρο αυτό, που οι οπαδοί του πετάνε σαΐτες στο διάλειμμα των κινηματογράφων (όταν τέλος πάντων λειτουργούσαν οι κινηματογράφοι) βρίζει με φράσεις του είδους «άντε βρε να χαθείς από μπροστά μου, δεν θέλω να σε χαρακτηρίσω, ανυπόληπτε», έχει στα εικονίσματα φωτογραφίες του Ιωάννη Ζίγδη και του Γεωργίου Μαύρου, και πολλά αλλά εξτρεμιστικά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντε τώρα, οι επιστήμονες να το αναλύσουν…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.