ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Π.Σκουρολιάκος: «H κ.Μενδώνη με εγκάλεσε ότι αμφισβητώ το ήθος του κ. Λιγνάδη»

Π.Σκουρολιάκος: «H κ.Μενδώνη με εγκάλεσε ότι αμφισβητώ το ήθος του κ. Λιγνάδη»

O αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος απάντησε στις κατηγορίες της Λίνας Μενδώνη και τόνισε ότι οι προσωπικές και αδιαφανείς επιλογές έχουν και κόστος.

«Με αγανάκτηση πληροφορήθηκα αυτό που είπε η κ. Υπουργός για μένα, ότι γνώριζα επειδή ήμουν ηθοποιός. Μάλιστα έμπλεξε και άλλα πρόσωπα, όπως τον κ. Γεωργουσόπουλο, την κ. Ακρίτα, ότι ξέραμε και θα έπρεπε να ξέρω από φήμες και κουτσομπολιά τι γίνεται. Της απάντησα ότι εγώ τη δουλειά μου δεν την κάνω με φήμες και κουτσομπολιά και δεν είμαι εγώ αυτός που διόρισε τον κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο. Αυτός ο οποίος πήρε την πολιτική ευθύνη να τον διορίσει πρέπει να απολογηθεί και να απολογηθεί και ο πολιτικός προϊστάμενός του. Πάνω από την κ. Μενδώνη είναι ο πρωθυπουργός. Περιμένουμε να μας πουν γιατί έκαναν αυτή την επιλογή.

Δεν ζούσε στην παραμεθόριο η κ. Υπουργός όπου δεν είχε ίντερνετ και τηλεόραση. 15 χρόνια ήταν Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Υπηρέτησε 5 διαφορετικούς υπουργούς. Δεν είχε ακούσει φήμες;», επισήμανε.

«Οι προσωπικές και αδιαφανείς επιλογές έχουν και κόστος»

«Οι προσωπικές και αδιαφανείς επιλογές, αυτές που δεν έχουν να κάνουν με διαφάνεια έχουν και κόστος. Όταν ήρθε στην κυβέρνηση η ΝΔ βρήκε έτοιμη μια προκήρυξη από τον ΣΥΡΙΖΑ δημόσιου ενδιαφέροντος για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Αυτό σήμαινε ότι ανοιχτά, όποιος ήθελε μπορούσε να καταθέσει το βιογραφικό και το όραμά του και ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορούσε με ένα κλικ να μπει να δει ποιος έχει καταθέσει τα χαρτιά του. Δεν το έκανε αυτό, κατάργησε την προκήρυξη και επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος και πίσω από μια κλειστή πόρτα διόρισε τον κ. Λιγνάδη, Πάντα έτσι γινόταν, χωρίς προκήρυξη, αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στη διαφάνεια προσπάθησε να το αλλάξει αυτό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρολιάκος απάντησε στον λόγο που η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στον ίδιο: «Είχα ρωτήσει πώς μοιράστηκαν τα χρήματα από το “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”, χωρίς να δεχτεί προτάσεις. Τότε με εγκάλεσε ότι αμφισβητώ το ήθος του κ. Λιγνάδη. Το social βρήκαν την ερώτηση, παίχτηκε ξανά τώρα και αναγκάστηκε να απαντήσει και σε αυτό.

Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε τα πράγματα. Η κοινωνία έχει δεχθεί και έχει αγκαλιάσει τα θύματα. Πρέπει να αποδώσουμε τα θύματα καθαρά και δικαιωμένα, μήπως και ξεθωριάσει η μαυρίλα μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει νόμος στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία, όπου το αδίκημα δεν παραγράφεται, αν το θύμα μιλήσει μετά τα 30», είπε και επεσήμανε:

«Πρέπει να είμαστε παρόντες και να μην έχουμε άλλες περιπτώσεις. Ό,τι και να φανταζόμουν, αυτό το βάθος και το πλάτος της υπόθεσης δεν το φανταζόμουν».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.