ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδιο στο ΑΠΘ: «Τα πανεπιστήμια επί Νέας Δημοκρατίας θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν»

ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδιο στο ΑΠΘ: «Τα πανεπιστήμια επί Νέας Δημοκρατίας θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν»

Με αφορμή την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠθ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τονίζει ότι «τα πανεπιστήμια θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν».

«Οι σημερινές εικόνες ξυλοδαρμών φοιτητών από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και προσθέτει: «Οι φοιτητές ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους, ενώ η αστυνομία τις κλείνει με άγρια καταστολή. Παράλληλα, εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον νόμο της κυβέρνησης που διαλύει ακαδημαϊκά κεκτημένα δεκαετιών και γι’ αυτό το λόγο αντιμετωπίστηκαν με ακραία αστυνομική βία, και συλλήψεις. Είχαμε από πολύ νωρίς επισημάνει πως ο νέος νόμος έχει ως στόχο τα ελληνικά πανεπιστήμια να θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν. Η κυβέρνηση βιάστηκε να μας επιβεβαιώσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Οι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Κεραμέως σήμερα μας έδειξαν με μια αστυνομική επιχείρηση ντροπής για ένα ευρωπαϊκό κράτος το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία της ελευθερίας της ακαδημαϊκής έκφρασης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.