Α.Τσίπρας: «Η κυβέρνηση μας έβαλε σε μια απολύτως αποτυχημένη και ατελέσφορη καραντίνα»

Α.Τσίπρας: «Η κυβέρνηση μας έβαλε σε μια απολύτως αποτυχημένη και ατελέσφορη καραντίνα»

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται την πανδημία, το «αποτυχημένο lockdown», και τη δραματική κατάσταση στα νοσοkoμεία ενώ «οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν covid free» εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των νοσοκομείων ένα χρόνο μετά την έναρξη πανδημίας και την κατάσταση στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου μετά από ένα αποτυχημένο λοκντάουν είναι για άλλη μια φορά δραματική.

«Αυτή τη φορά δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι δεν υπήρχε προετοιμασία και σχέδιο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη «δραματική κατάσταση των νοσοκομείων, ιδιαίτερα της Αττικής». «Από τις αρχές Γενάρη, με επίσκεψή μου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχα επισημαίνει τον κίνδυνο να γίνει και στην Αττική κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Να φθάσουν δηλαδή τα νοσοκομεία της Αττικής στο κόκκινο. Και ζήτησα σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών προκειμένου να υπάρξει σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση αγνόησε την πρόταση αυτή και για τρεις μήνες μας έβαλε σε μια νέα αλλά απολύτως αποτυχημένη και ατελέσφορη καραντίνα, σε ένα λοκνταόυν αποτυχημένο».

«Δεν φρόντισε να έχει το παραμικρό σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδίως της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και την ενίσχυση των νοσοκομείων που σήμερα για άλλη μια φορά όχι μόνο βρίσκονται στο κόκκινο αλλά και με προσωπικό που τα έχει δώσει όλα και είναι βαθύτατα κουρασμένο και απογοητευμένο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση φοβάται να ενοχλήσει τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών»

Την ίδια ώρα όμως που τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο κόκκινο και συνολικά το ΕΣΥ έχει φθάσει στα όριά του , όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας , «η κυβέρνηση φοβάται να ενοχλήσει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών». «Τούτη την ώρα πρέπει να υπάρξει ένα σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Και αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να υποτιμά ότι πέραν των περιστατικών covid υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες ασθένειες. Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε νοσοκομεία covid» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και κατήγγειλε την κυβέρνηση και τον υπουργό υγείας γιατί επιμένουν να μην θέλουν να ενοχλήσουν τους ιδιώτες ιδιοκτήτες μεγάλων θεραπευτικών μονάδων.

«Οι ιδιωτικές κλινικές μένουν covid free. Δεν λερώνουν τα χέρια τους, ενώ η προσπάθεια θα πρέπει να είναι κοινή για να αντιμετωπίσουν αυτήν έκτακτη ανάγκη» πρόσθεσε.

Ζήτησε ορθολογική διαχείριση των ιδιωτικών μονάδων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξήγησε ότι χρειάζεται ορθολογική διαχείριση των νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών μονάδων ώστε σε συνέργεια με το ΕΣΥ να μπορούν να διοχετεύουν και covid  περιστατικά για να μείνουν ανοικτές κρίσιμες κλινικές για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία.

«Αυτή την στιγμή μετράμε καθημερινά τον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των συμπολιτών μας που χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία από τον κορωνοϊό αλλά δεν μετράμε τον αριθμό των συμπολιτών μας που υποφέρουν , που έχουν επιπλοκές γιατί καθυστερούν τα χειρουργεία. Ή πουν χάνουν και την ζωή τους εξαιτίας την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων κατά 80% για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που όπως ανέφερε είναι γνωστές σε όλους.

«Η ηρωική προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να κρατήσουν όρθιο το σύστημα είναι γνωστή σε όλους. Η κυβέρνηση όμως όχι μόνο δεν έχει ενισχύσει με μόνιμες προσλήψεις να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει δώσει και μια ηθική στήριξη. Μια ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση αυτής της προσπάθειας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας που νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον διευθυντή της πνευμονολογικής στο Θριάσιο που εργάζεται μόνος του με 65 ασθενείς και είναι 66 χρονών. «Αντιλαμβάνεστε ότι υπερβαίνει τις δυνάμεις του και βεβαίως το ίδιο συμβαίνει και με τους νοσηλευτές που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες» είπε.

Όπως ανέφερε οι υπόλοιπες βδομάδες είναι πολύ κρίσιμες βδομάδες για την Αττική και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη. Αν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη αυτό τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, είπε.

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την υπέρτατη αξία που είναι η ζωή. Και να δώσουμε την μάχη. Την μάχη για την ενίσχυση των γιατρών , των νοσηλευτών και την μάχη για ένα νέο ΕΣΥ που θα είναι δίπλα στον πολίτη με αξιοπιστία και με υψηλή ποιότητα παροχής φροντίδας υγείας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.