Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Μενδώνη: «Να απαντήσει ως υπουργός και όχι ως ξεναγός στην Ακρόπολη»

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Μενδώνη: «Να απαντήσει ως υπουργός και όχι ως ξεναγός στην Ακρόπολη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο κάλεσμα της Λίνας Μενδώνη προς τον Αλέξη Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη και ζήτησε μία απάντηση σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

Αρχικά η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθούν μαζί την Ακρόπολη και να τον ξεναγήσει μάλιστα η ίδια.

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται στην Ακρόπολη και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι πως έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χώρο» αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσθέτει: «Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σάς προσκαλέσω να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να σάς ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και πάλι στην υπουργό Πολιτισμού με νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αντί η κ. Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.