Α. Τσίπρας και ΟΛΜΕ για το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ- Ζητούν αναστολή

Α. Τσίπρας και ΟΛΜΕ για το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ- Ζητούν αναστολή

Την αντιπαράθεσή του για το άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Τοποθετώντας στο επίκεντρο των συζητήσεων τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε, πως ο συνδυασμός της πανδημικής περιόδου και της προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις υποβάλλει τους μαθητές σε ένα «εκδικητικό για αυτούς και τις οικογένειες τους σύστημα». Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, κάλεσε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «να αναστείλει την όλη αυτή διαδικασία που με βάση το μαθηματικό μοντέλο που έχει επιλέξει, ό,τι και να γράψει κάποιος ή όποιος μέσος όρος και αν είναι, 25.000-30.000 παιδιά θα βρεθούν εκτός ΑΕΙ».

«Ανοίξαμε όπως κλείσαμε», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «τουλάχιστον το αίτημα για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και για αραίωση των τμημάτων, ώστε τα παιδιά να είναι σε τάξεις με μικρότερο αριθμό, θα έπρεπε να υλοποιηθούν πριν ξεκινήσουν τα σχολεία». Στη συνέχεια υπογραμμίζει «πόσο ασφυκτικές είναι πια οι συνθήκες στο ψυχολογικό πεδίο για τα παιδιά μετά από σχεδόν δύο σχολικές χρονιές με τηλεκπαίδευση και χωρίς τη δυνατότητα επαφής με τους συμμαθητές τους και δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Αφού αναφερθεί στην αύξηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και υψηλού στρες, στοχοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης που προβλέπει τη μείωση 24.000-25.000 εισακτέων στα πανεπιστήμια, αιτούμενος την αναστολή του συγκεκριμένου ψηφισμένου για τη φετινή χρονιά.

Το ζήτημα της Γ’ Λυκείου προβληματίζει και τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, κατά τον οποίο «είναι τρομακτικό αυτά τα παιδιά που θα έχουν γράψει καλά, ικανοποιητικά, να βλέπουν ότι απορρίπτονται, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις δίπλα τους στα πανεπιστήμια», για να καταλήξει στον προβληματισμό του για επεικίμενο κλείσιμο των περιφερειακών τμημάτων.

Ακόμη, η ΟΛΜΕ έθεσε το ζήτημα της τράπεζας θεμάτων, την κατάργηση της οποίας έχει αιτηθεί η Ομοσπονδία. «Έχουμε ζητήσει από την 1η Μαρτίου από την κ. Κεραμέως να ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις, αναμένουμε ακόμη και φυσικά θεωρούμε ότι ούτε αυτές πρέπει να γίνουν ούτε πρέπει να υπάρξει τράπεζα θεμάτων, θα είναι κάτι καταστροφικό». Πρότεινε ακόμη ,οι δυο εβδομάδες των εξετάσεων, στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου, να αξιοποιηθούν ως αναπληρωματικές εβδομάδες μαθημάτων.

Αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ζήτημα αραίωσης των τμημάτων, ο κ. Τσούχλος, τόνισε πως είναι μείζονος σημασίας να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα παρέθεσε τους προβληματισμούς του για τα self test, ζητώντας από τον ΕΟΔΥ την άμεση παρέμβαση και συνεργασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ υπογράμμισε, πως αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και άφησε το ιδιαίτερο στίγμα της στην εκπαίδευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.