ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο.Γεροβασίλη: «Την πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού την είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο.Γεροβασίλη: «Την πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού την είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για «κουτοπονηριά» κατηγόρησε τον Μάκη Βορίδη, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας για την ψήφο των αποδήμων, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές που φέρνει ο υπουργός στο σχετικό νόμο είναι πυροτέχνημα για εντυπωσιασμό.

Σχετικά με την επίκληση από πλευράς του κ. Βορίδη για την ανάγκη συναίνεσης, σημείωσε ότι ήταν εκείνος που έχει δηλώσει ότι δεν θα ανεχθεί να ξανακυβερνήσει η αριστερά.

Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεν άνοιξε η κ. Τζάκρη το ζήτημα, αλλά αντιθέτως τη ρύθμιση αυτή είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 21 Μαρτίου με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων της Λατινικής Αμερική. Έκανε λόγο για εμπαιγμό των Ελλήνων του εξωτερικού, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Επιπλέον, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, δεν μπορεί να αποφασίζει για τη ζωή του Έλληνα πολίτη ένας Έλληνας, που δεν έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα για το πώς για παράδειγμα θα πάρει τη σύνταξη του.

Ταυτόχρονα, η πρώην υπουργός σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία αναιρεί τον εαυτό της. «Φέρνει μια ρύθμιση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη», όπως τόνισε προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πουθενά αυτό το εκλογικό σύστημα». Ενώ, υπογράμμισε ότι τον προηγούμενο χρόνο, ο προκάτοχος του Μάκη Βορίδη, κ. Θεοδωρικάκος είχε συγκεντρώσει διακομματικά τη στήριξη της πρότασης για τη ψήφο των αποδήμων και είχε ψηφιστεί από όλα τα κόμματα εκτός του ΜΕΡΑ25. Αναρωτήθηκε μάλιστα τι άλλαξε εκ τότε για τη Νέα Δημοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι την πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων τουεξωτερικού είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, όπως είπε, ήταν στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.