ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει ένα νομοσχέδιο που διαλύει το οκτάωρο»

Ν.Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει ένα νομοσχέδιο που διαλύει το οκτάωρο»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, άσκησε σφοδρότατη κριτική κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει «ένα νομοσχέδιο που διαλύει το οκτάωρο».

Όπως σημείωσε μιλώντας στο OPEN «ο κόσμος θα δουλεύει απλήρωτα δεκάωρα για έξι μήνες σερί, θα εργάζεται με ατομική σύμβαση εργασίας, κάτι το οποίο σημαίνει και μειωμένους μισθούς αλλά και διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής».

«Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους. Με βάση τα τελευταία στοιχεία 4 στους 10 εργαζόμενους δεν πληρώνονται τις υπερωρίες τους […] Στη μάχη αυτή όμως η κυβέρνηση δε θα βρει μόνο εμάς απέναντι αλλά το σύνολο της κοινωνίας».

Κατηγόρησε επίσης τους κυβερνητικούς χειρισμούς γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας και τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σημείωσε ότι δεν υπήρξε μέριμνα για ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας καθώς «σήμερα έχουμε 1.680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρσι».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν ΜΕΘ στην Αττική και «καθημερινά έχουμε 70 και 80 ανθρώπους πρόχειρα διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ηλιόπουλος εκτίμησε πως η κυβέρνηση «έχει κάθε λόγο να σχεδιάζει και να σκέφτεται εκλογές, όσο βλέπει τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής της και την αδυναμία της να προσφέρει οποιοδήποτε θετικό αφήγημα στην κοινωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, έκανε λόγο για ανεπάρκεια των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και είπε ότι «η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη για το 2020»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.