ΣΥΡΙΖΑ για τις Νομαρχιακές; Εισήγηση ότι «φταίει ο Τσίπρας που είναι δημοφιλής»

ΣΥΡΙΖΑ για τις Νομαρχιακές; Εισήγηση ότι «φταίει ο Τσίπρας που είναι δημοφιλής»

Οι Ν.Ε. του κόμματος, που συναπαρτίστηκαν μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, συνεδριάζουν για να συντονίσουν δράσεις για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο και με κεντρική κατεύθυνση από την Κουμουνδούρου διοργανώνονται σειρά εκδηλώσεων και συζητήσεων για τη γνωστοποίηση του προγράμματος στα μέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε και η Ν.Ε. Α’ Αθήνας, μια νομαρχιακή επιτροπή στην οποία επικράτησε η Ομπρέλα (53+ σε συνεργασία με τα ιστορικά στελέχη Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη, Ν. Βούτση κα). Στην εισήγηση που κατέθεσε ο συντονιστής Νίκος Κούτσης, συνοψίζονται οι λόγοι που το κόμμα, παρά την εγγραφή νέων μελών και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη διαδικτυακή επικοινωνία και ζύμωση, δεν «τραβάει»…

«Στο κομματικό σώμα, παρά τον μεγάλο αριθμό των νέων συντρόφων που μας πλησίασαν και επιθυμούν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, παρά τις πολιτικές συζητήσεις που γίνονται, παρά την ανάλυση των δυνατοτήτων του ψηφιακού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φαίνεται σαν να μην υπάρχει συνείδηση της τεράστιας προσπάθειας που χρειάζεται, της μεθοδικής δουλειάς, της αλλαγής συμπεριφοράς και τρόπου που οι οργανώσεις λειτουργούν» σημειώνεται στην εισήγηση.

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που εκλείπουν η μαχητικότητα και η αποτελεσματικότητα των οργανώσεων; Την απάντηση στο ερώτημα δίνει η συνέχεια της εισήγησης: «Δυστυχώς αυτή η υπόθεση αφέθηκε στη δημοφιλία του προέδρου του κόμματος και στελεχών, με κεντρική κυρίως δράση (Βουλή) με αποτέλεσμα οι οργανώσεις του να μην έχουν προετοιμαστεί και να μην έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση»…

Σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκαν και οι ομιλίες της πλειονότητας των μελών της Ν.Ε., όπως μαθαίνει το News2U. «Υπήρχε σαφές κλίμα αμφισβήτησης προς την ηγεσία. Υπήρχαν φωνές για την λειτουργία του κόμματος, για τον τρόπο που γίνεται η διεύρυνση μέχρι και για την κοινοβουλευτική παρουσία του προέδρου υπήρχαν ενστάσεις. Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα» λέει μέλος που παρακολούθησε την πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο οι απόψεις που εξέφρασαν συγκεκριμένοι συμμετέχοντες όσο και η ίδια η εισήγηση εστιάζουν στην εσωκομματική διαφοροποίηση σε κεντρικές θέσεις, όπως για παράδειγμα στην πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.