ΣΥΡΙΖΑ: «Με νυχτερινή τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»

ΣΥΡΙΖΑ: «Με νυχτερινή τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω επίσημης ανακοίνωσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια «άλωσης» της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «με νυχτερινή τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει και την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος» και, συγκεκριμένα, ότι «επιχειρεί να παρακάμψει τον ορισμό του επικεφαλής της Αρχής από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο καθώς και την υποχρέωση επιλογής μεταξύ εν ενεργεία εισαγγελικών λειτουργών για να μπορεί να ορίζει πρόσωπο κυβερνητικής προτίμησης».

«Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πως βλέπει το κράτος ως λάφυρο, τους θεσμούς ως εμπόδιο και τη ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης», τονίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει ένα «απλό ερώτημα»: «Γιατί τέτοια σπουδή για την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, μετά και την τροπολογία με την οποία επέστρεψαν σε ελεγχόμενους για ξέπλυμα τα δεσμευμένα περιουσιακά τους στοιχεία;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.