Τ.Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτησε αύξηση φόρων

Τ.Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτησε αύξηση φόρων

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μίλησε για την αναγκαιότητα της αύξησης των φόρων.

Την δήλωση, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο φως η Νέα Δημοκρατία, μέσω ανακοίνωσής της. Σύμφωνα με την Πειραιώς, ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε σε κομματική συγκέντρωση ότι ο Σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση φόρων.

«Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα, δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία, για κοινωνικές δαπάνες κ.λπ. Αρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα», όπως φέρεται ότι δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, υπεραμυνόμενος ταυτοχρόνως της αύξησης των φόρων «για να μη βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Πειραιώς, τα λόγια του κ. Αλεξιάδη «συμφωνούν πλήρως με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την οποία παραδέχονται άλλοι σύντροφοί του, παρότι ο ίδιος το αρνείται. Ενδεικτικά, φόροι και εισφορές αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018», όπως αναφέρει το κόμμα, υποστηρίζοντας πως επί Ν.Δ. «οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν το 2019 στο 41,9%, συνέχισαν να μειώνονται εν μέσω πανδημίας και θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.