Στην Βουλή η τροπολογία για τα «φακελάκια» που θα δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς για εμβολιασμούς κατ’ οίκον

Στην Βουλή η τροπολογία για τα «φακελάκια» που θα δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς για εμβολιασμούς κατ’ οίκον

Στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με την οποία καθορίζονται οι αμοιβές-«φακελάκια» των ιδιωτών γιατρών για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον ή σε ιατρεία.

Τα «φακελάκια» σε γιατρούς ανακοίνωσε το καλοκαίρι ο πρώην πλέον υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας για να τους δώσει κίνητρο να εμβολιάζουν τους πολίτες στα σπίτια τους.

Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα πως θα ξέρουν στο υπουργείο Υγείας ότι εμβολιάζουν πράγματι και κάποιοι δεν θα το κάνουν απλά για να πάρουν τα χρήματα.

Ποιος θα ελέγχει ότι κάνει όντως ένας γιατρός το εμβόλιο σε πολίτες; Κάποιοι θα μπορούσαν να φτιάξουν μια ολόκληρη «βιομηχανία» εμβολιασμών και μάλιστα αρκετά προσοδοφόρα.

Για παράδειγμα δέκα εμβολιασμοί κατ’ οίκον σε μία ημέρα θα μπορούσαν να αποφέρουν σε έναν γιατρό κέρδος 500 ευρώ!

Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίζεται σήμερα, ενώ καθορίζεται και το νέο ύψος αμοιβής για κάθε εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι νέες αμοιβές έχουν ως εξής:

α) Για ιδιώτες ιατρούς:

Κατ’οίκον στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στα 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων

Στο ιατρείο στο ποσό των 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δυο δόσεων,

β)Φορείς υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμού

Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί θα αμοίβονται από το κράτος, από σχετικό κονδύλι και όχι από τους πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η τροπολογία προβλέπει και την παροχή κουπονιού Freedom Pass/Data, του πακέτου που προσφέρει δωρεάν 50 GB για χρήση στο διαδίκτυο σε νέους ηλικίας 15-17 ετών που εμβολιάζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.