Ξεκίνησαν να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Βουλή

Τα βουλευτικά αυτοκίνητα φέρεται να περνούν χωρίς έλεγχο

Ξεκίνησαν να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Βουλή

Ξεκίνησαν να ελέγχονται και στη Βουλή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς μέχρι πρότινος οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που εισέρχονταν καθημερινά στον χώρο δεν ελέγχονταν.

Μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν τα πρόσφατα επιπλέον μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που ισχύουν από την περασμένη Δευτέρα, η Βουλή δεν μπορούσε να μην ακολουθήσει. Έτσι, από χθες το πρωί ξεκίνησαν κανονικά οι έλεγχοι στην κεντρική είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και σε εκείνην επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Όσοι εισέρχονται στο μέγαρο του Κοινοβουλίου, υπάλληλοι, επισκέπτες, επιστημονικοί συνεργάτες και δημοσιογράφοι, πρέπει να επιδεικνύουν εφεξής πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού και μία ταυτότητα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου.

«Επιλεκτικοί» έλεγχοι

Επίσης, έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού γίνονται και σε όλους όσοι επιβαίνουν στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο πενταώροφο πάρκινγκ της Βουλής. Πάντως, οι έλεγχοι είναι επιλεκτικοί, καθώς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν γίνονται έλεγχοι στα βουλευτικά αυτοκίνητα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειωτέον πως υπάρχουν βουλευτές, αν και λίγοι σε αριθμό, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν προβεί σε εμβολιασμό. Επιπροσθέτως, ορισμένοι βουλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί επειδή νόσησαν και το εξάμηνο από τη μόλυνσή τους πρόκειται να παρέλθει εντός των ημερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.