Τα «γαλλικά» που … ειπώθηκαν στη Βουλή

Τα «γαλλικά» που … ειπώθηκαν στη Βουλή

Σε… καφενείο μετατράπηκε για μία ακόμη φορά η Βουλή, όπου στην πρώτη ακρόαση για τον αναπτυξιακό νόμο, ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις πεζοδρομίου, αναγκάζοντας την προεδρεύουσα να διακόψει τη συνεδρίαση.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βγήκαν από τα ρούχα τους όταν το αίτημα που είχαν προηγουμένως υποβάλει απορρίφθηκε δι’ ασήμαντον αφορμή.

Συγκεκριμένα, οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Ευάγγελος Καρακώστας επιτέθηκαν φραστικά γιατί δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά τους για πρόσκληση συγκεκριμένων φορέων στη συνεδρίαση για τον νέο αναπτυξιακό.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, οι βουλευτές της Χ.Α. ζήτησαν να προσκληθούν εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι ωστόσο συνδέονται άμεσα με το κόμμα, με αποτέλεσμα το αίτημά τους να απορριφθεί από την προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη.

Όταν λοιπόν η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη ανακοίνωσε ποιοι προσκαλούνται για την αυριανή ακρόαση και μέσα σε αυτούς δεν είχαν συμπεριληφθεί εθνικιστικοί σύλλογοι που πρότεινε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, όπως η Ένωση Εθνικιστικών Δικηγόρων, προκλήθηκε η οργισμένη αντίδραση των χρυσαυγιτών, οι οποίοι μέσα σε πανδαιμόνιο φώναζαν:

«Έχουμε δικαίωμα από τον ΚτΒ να καλούμε και εμείς φορείς και συλλόγους και το απαιτούμε. Αυτό είναι κοινοβουλευτική δικτατορία. Είστε κοινοβουλευτικοί φασίστες!».

Η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο έντασης αναγκάστηκε έτσι να διακόψει για πέντε λεπτά τη συνεδρίαση, προκειμένου να επικρατήσει ψυχραιμία. Η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι με την τοποθέτηση του εισηγητή του ΚΚΕ Αθανάσιου Βαρδαλή.

Αναλυτικά, οι διάλογοι:

Ε. Καρακώστας: Δεν θα μας πείτε εμείς ποιους θα καλέσουμε.

Χ. Καφαντάρη: Θα το θέσω σε ψηφοφορία, δεν θεωρώ ότι εκπροσωπούν κάποιο μεγάλο φορέα όπως κάποιο επιμελητήριο.

Ηλ. Παναγιώταρος: Τότε γιατί ζητάτε τη γνώμη μας; Δεν είναι μαγαζί σας εδώ μέσα κυρία πρόεδρε.

Χ. Καφαντάρη: Oι φορείς δεν είναι απόφαση του προέδρου, αλλά συναπόφαση των πολιτικών δυνάμεων. Η δική σας πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Ηλ. Παναγιώταρος: Γιατί εμείς τι είμαστε; Στο πηγάδι κατουρήσαμε;

Χ. Καφαντάρη: Να διαγραφούν από τα πρακτικά.

Ηλ. Παναγιώταρος: Η 3η πολιτική δύναμη δεν έχει λόγο; Πού το λέει αυτό στον Κανονισμό ότι αποφασίζει το Σώμα με ψηφοφορία;

Γ. Λαγός: Και τι θα κάνει ότι γουστάρει η πλειοψηφούσα παράταξη; Δεν σας συμφέρει ο κανονισμός αυτά που γράφει; Τώρα τον διαβάζετε άρα δεν τον ξέρετε. Έχετε ξεφτιλιστεί ! Διασύρεστε.

Επικρατεί φασαρία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρονται.

Γ. Λαγός: Βούλωσέ το ρε καραγκιόζη, βλάχο, βλακάκο επειδή μου το είπες εσύ θα κάτσω κάτω;

Κ. Μπάρκας: Ντροπή σας φασίστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ε. Καρακώστας: Άι γ@μ.. σου ρε

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.