Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco

Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco

Στην Βουλή προς κύρωση κατατέθηκε η σύμβαση παραχώρησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στην κινεζική Cosco. Το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία προκειμένου να κλείσει άμεσα η τελευταία νομοθετική εκκρεμότητα για την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Πρόθεση της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής είναι να ολοκληρωθεί η ψήφιση πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το Πεκίνο την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση θα συζητηθεί αύριο στις 11 το πρωί από τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και πιθανότατα την Πέμπτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση προβλέπει την μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ. Στην συνέχεια και μετά την ψήφισή της η Cosco θα καταβάλει αρχικά το τίμημα για την αγορά του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και στην συνέχεια του υπόλοιπου 16%.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.